НАЧАЛО Биткойн

Влизаме ли в бичи пазар? – Биткойн демонстрира сила

13.01.2023 12:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Влизаме ли в бичи пазар? – Биткойн демонстрира сила

Цената на Биткойн достигна тримесечен връх от над $19,000, отчитайки ръст от около 5% в рамките на 24 часа. 

Пазарът като чели реагира на даните от индекса на потребителските цени, който съответсваше на очакваният от 6.5%. 

Предстои ли още възход?

Един важен индикатор е индексът на щатския долар (DXY), който често се движи силно обратнопропорционално на Биткойн. Когато индексът се покачва, BTC е в низходяща тенденция и обратното.

Такъв беше случаят вчера, когато DXY продължи да пада, докато криптовалутата отбеляза значителни печалби. Въпреки това DXY се намира в исторически важна зона на подкрепа.

В това отношение предстои да видим дали при рисковите активи като Биткойн ще има бичи капан, или доларовият индекс ще продължи да спада. 

Алистър Милн, главен оперативен директор на фонда за Altana Digital Currency Fund, посочи и друг важен модел на седмичната графика на Биткойн. Индексът на относителна сила (RSI), който се използва за измерване на промени в пазарния тренд, стигна свръхпродадени стойности още през юли 2022 г. Това исторически бива следвано от период с добра възможност за покупка на актива и период на възстановяване и възход. Това се е случвало и през период октомври – ноември 2015 г. и март – април 2019 г.

bitcoin


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои значителен възход за алткойните, твърди анализатор


Какво да следим?

В момента 1 февруари се очертава като важен момент, тъй като за тогава е насрочено следващото заседание на Федерален комитет по операциите на открития пазар (FOMC). А според инструмента FEDWatch прогнозите на експертите са изключително оптимистични. Цели 94% очакват Фед да продължи да намалява темпа на повишаване на лихвените проценти и да добави само 25 базисни точки.

Карл Кинтанила, журналист от CNBC и NBC News, посочва анализ на Fundstrat Global Advisors, според който “цели 59% от компонентите на индекса на потребителските цени вече са в абсолютна дефлация, което е скок с 800 б.т. за един месец… пазарът на облигации се е ориентирал правилно. Инфлацията е по-ниска от очакванията на Фед и [консенсуса сред пазарните участници]”.

Главният икономически кореспондент на “Wall Street Journal” Ник Тимираос написа в Twitter, че декемврийският индекс на потребителските цени вероятно подсказва, че Федералният резерв ще намали повишението на лихвения процент до четвърт процентен пункт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите крипто китове купуват Биткойн с невероятни темпове

Според главния изпълнителен директор на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant се очертава тенденция, при която новосъздадените крипто китове придобиват Биткойн (BTC) с по-бързи темпове в сравнение с по-дългогодишните си колеги.

27.04.2024 14:04 2 мин. четене

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

27.04.2024 9:00 1 мин. четене

Поредният финансов гигант разкри експозиция към Биткойн (BTC)

Според информацията, BNY Mellon, известна като най-старата банка в САЩ, е направила важно разкритие в документи, подадени до Комисията по ценните книжа и борсите.

26.04.2024 15:00 1 мин. четене

БРИКС: Биткойн може изцяло да промени световните финанси – МВФ

На фона на стремежа на алианса БРИКС за приемане на дигитални валути Международният валутен фонд (МВФ) наскоро започна дискусии относно Биткойн и неговия потенциал да промени световния финансов пейзаж.

26.04.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.