НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в Аржентина разкриха нелегални Биткойн ферми

септември 13, 2022 22:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в Аржентина разкриха нелегални Биткойн ферми

Миналата седмица три сайта за добив на криптовалути в Аржентина бяха заловени от Федералната агенция за данъчна и митническа политика на страната (AFIP).

Миналата седмица Агенцията извърши тези операции на сайтове, за които се твърди, че работят под прикритие, в Лисандро Олмос, Сан Хуан и Кордоба, се казва в изявление.

За обекта намерен в Лисандро Олмо се съобщи :

AFIP проведе контролна операция на дружество, занимаващо се с добив на криптовалута, което е работило в имот, деклариран за други търговски цели, и чиято документация не може да оправдае намерените там елементи.

Фирмата е декларирала, че извършва дейности, различни от тези, които агентите са открили при претърсването, като начин да отчете потреблението на електроенергия, „като така прикрива икономическата реалност на мястото“.

Това са първите обиски на нелегални съоръжения за добив, извършени от Aгенцията.

При претърсването на обекта в Сан Хуан AFIP установила, че той е скрит в хладилна камера, предназначена за съхранение на плодове, според iProUP, аржентински уебсайт за нови технологии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Правителството на Аржентина ще ‘обезкуражи’ използването на криптовалути


При разследването властите са установили данъкоплатец, който е внесъл майнинг оборудване с помощта на дружество, в което е бил съдружник. Това лице първоначално казало на инспекторите, че е продало оборудването, но в крайна сметка им показало къде работят машините.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене