НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в Аржентина разкриха нелегални Биткойн ферми

септември 13, 2022 22:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в Аржентина разкриха нелегални Биткойн ферми

Миналата седмица три сайта за добив на криптовалути в Аржентина бяха заловени от Федералната агенция за данъчна и митническа политика на страната (AFIP).

Миналата седмица Агенцията извърши тези операции на сайтове, за които се твърди, че работят под прикритие, в Лисандро Олмос, Сан Хуан и Кордоба, се казва в изявление.

За обекта намерен в Лисандро Олмо се съобщи :

AFIP проведе контролна операция на дружество, занимаващо се с добив на криптовалута, което е работило в имот, деклариран за други търговски цели, и чиято документация не може да оправдае намерените там елементи.

Фирмата е декларирала, че извършва дейности, различни от тези, които агентите са открили при претърсването, като начин да отчете потреблението на електроенергия, „като така прикрива икономическата реалност на мястото“.

Това са първите обиски на нелегални съоръжения за добив, извършени от Aгенцията.

При претърсването на обекта в Сан Хуан AFIP установила, че той е скрит в хладилна камера, предназначена за съхранение на плодове, според iProUP, аржентински уебсайт за нови технологии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Правителството на Аржентина ще ‘обезкуражи’ използването на криптовалути


При разследването властите са установили данъкоплатец, който е внесъл майнинг оборудване с помощта на дружество, в което е бил съдружник. Това лице първоначално казало на инспекторите, че е продало оборудването, но в крайна сметка им показало къде работят машините.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене