НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в Аржентина разкриха нелегални Биткойн ферми

септември 13, 2022 22:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в Аржентина разкриха нелегални Биткойн ферми

Миналата седмица три сайта за добив на криптовалути в Аржентина бяха заловени от Федералната агенция за данъчна и митническа политика на страната (AFIP).

Миналата седмица Агенцията извърши тези операции на сайтове, за които се твърди, че работят под прикритие, в Лисандро Олмос, Сан Хуан и Кордоба, се казва в изявление.

За обекта намерен в Лисандро Олмо се съобщи :

AFIP проведе контролна операция на дружество, занимаващо се с добив на криптовалута, което е работило в имот, деклариран за други търговски цели, и чиято документация не може да оправдае намерените там елементи.

Фирмата е декларирала, че извършва дейности, различни от тези, които агентите са открили при претърсването, като начин да отчете потреблението на електроенергия, “като така прикрива икономическата реалност на мястото”.

Това са първите обиски на нелегални съоръжения за добив, извършени от Aгенцията.

При претърсването на обекта в Сан Хуан AFIP установила, че той е скрит в хладилна камера, предназначена за съхранение на плодове, според iProUP, аржентински уебсайт за нови технологии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Правителството на Аржентина ще ‘обезкуражи’ използването на криптовалути


При разследването властите са установили данъкоплатец, който е внесъл майнинг оборудване с помощта на дружество, в което е бил съдружник. Това лице първоначално казало на инспекторите, че е продало оборудването, но в крайна сметка им показало къде работят машините.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.