НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в Тайван разследват членове на триадите за измами с копаене на криптовалути

09.02.2024 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в Тайван разследват членове на триадите за измами с копаене на криптовалути

Властите в Тайван в момента разследват лица, за които се предполага, че са свързани с най-големия синдикат на организираната престъпност в страната, за предполагаемото им участие в схема, при която стотици инвеститори са били измамени със 100 милиона тайвански долара ($3.2 милиона) в рамките на обещано разширяване на дейност по добив на криптовалута, съобщават местни медии.

Според информацията полицейското управление на град Тайпе е идентифицирало мъж с фамилия Чанг като организатор на измамата, заедно с 11 съучастници. Твърди се, че Чанг е свързан с Бамбуковия съюз – една от известните тайвански престъпни триади, често самоопределящи се като “предприемачи“.

Според “Focus Taiwan” властите твърдят, че Чанг е измамил собственика на съоръжение за добив на криптовалута, за да се довери на него и неговите съдружници, за да привлече инвеститори за предложеното второ предприятие за добив. Чанг е поискал авансово плащане, преди да създаде ново дружество на името на първоначалния собственик.

Впоследствие се твърди, че той е набрал милиони от инвеститорите, като е обещал създаването на ново съоръжение за добив, но в крайна сметка е избягал със средствата, без да изпълни начинанието.

Полицията твърди, че групата се е опитала да омаловажи ситуацията пред инвеститорите, като се е позовала на неуспешна инвестиция и загуба на средства. Освен това се твърди, че те са прибягнали до изнудване и заплахи срещу инвеститорите, които са искали да им бъдат възстановени средствата.

Дванадесетте заподозрени са били задържани миналата година и в момента са обект на разследване от тайванските прокурори по обвинения в измама и нарушения на Закона за предотвратяване на организираната престъпност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.