НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в САЩ конфискуваха над $20 милиона от канадски хакер

октомври 6, 2022 9:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в САЩ конфискуваха над $20 милиона от канадски хакер

Правителството на САЩ конфискува милиони долари в Биткойн от канадски хакер, който в крайна сметка получи 20-годишна присъда.

Според новото прессъобщение на Министерството на правосъдието 35-годишният Себастиан Вашон-Дежарден е осъден на 20 години затвор за ролята си в NetWalker рансъмуер атаките като същевременно му е наредено да се откаже от Биткойн (BTC) стойност $21.5 милиона.

Властите твърдят, че Вашон-Дежарден е ръководителят на въпросните хакерски атаки, които са били насочени към жертви от цял свят като са криптирали и ексфилтрирали информация от базирани на Windows системи, и са изисквали откуп (в Биткойн) в замяна на декриптиране на данните.

Сред жертвите са били компании, общини, правоприлагащи органи и доставчици на образователни услуги като колежи, университети и училища.

Според съобщението за пресата хакерът специално е таргетирал доставчиците на здравни услуги по време на пандемията Covid-19, за да се възползва от тревожните времена и да изнудва жертвите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф


Както заяви помощник-главният прокурор Кенет А. Полит-младши от наказателния отдел на Министерството на правосъдието,

Обвиняемият е идентифицирал и атакувал високостойностни жертви с рансъмуер и се е възползвал от хаоса, причинен от криптирането и кражбата на данните на жертвите.

Днешната присъда показва, че участниците в схеми за получаване на откупи ще бъдат изправени пред значителни последствия за своите престъпления и е пример за твърдия ангажимент на Министерството да преследва [всеки], който участва в схеми за получаване на откупи.

По време на ареста му през януари 2021 г. властите претърсват дома на Вашон-Дежарден и изземват около $544,000 и 719 BTC, чиято стойност към момента на публикуване е около $14.5 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.