НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в САЩ конфискуваха над $20 милиона от канадски хакер

октомври 6, 2022 9:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в САЩ конфискуваха над $20 милиона от канадски хакер

Правителството на САЩ конфискува милиони долари в Биткойн от канадски хакер, който в крайна сметка получи 20-годишна присъда.

Според новото прессъобщение на Министерството на правосъдието 35-годишният Себастиан Вашон-Дежарден е осъден на 20 години затвор за ролята си в NetWalker рансъмуер атаките като същевременно му е наредено да се откаже от Биткойн (BTC) стойност $21.5 милиона.

Властите твърдят, че Вашон-Дежарден е ръководителят на въпросните хакерски атаки, които са били насочени към жертви от цял свят като са криптирали и ексфилтрирали информация от базирани на Windows системи, и са изисквали откуп (в Биткойн) в замяна на декриптиране на данните.

Сред жертвите са били компании, общини, правоприлагащи органи и доставчици на образователни услуги като колежи, университети и училища.

Според съобщението за пресата хакерът специално е таргетирал доставчиците на здравни услуги по време на пандемията Covid-19, за да се възползва от тревожните времена и да изнудва жертвите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф


Както заяви помощник-главният прокурор Кенет А. Полит-младши от наказателния отдел на Министерството на правосъдието,

Обвиняемият е идентифицирал и атакувал високостойностни жертви с рансъмуер и се е възползвал от хаоса, причинен от криптирането и кражбата на данните на жертвите.

Днешната присъда показва, че участниците в схеми за получаване на откупи ще бъдат изправени пред значителни последствия за своите престъпления и е пример за твърдия ангажимент на Министерството да преследва [всеки], който участва в схеми за получаване на откупи.

По време на ареста му през януари 2021 г. властите претърсват дома на Вашон-Дежарден и изземват около $544,000 и 719 BTC, чиято стойност към момента на публикуване е около $14.5 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене