Home

Властите в САЩ конфискуваха над $20 милиона от канадски хакер

06.10.2022 9:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в САЩ конфискуваха над $20 милиона от канадски хакер

Правителството на САЩ конфискува милиони долари в Биткойн от канадски хакер, който в крайна сметка получи 20-годишна присъда.

Според новото прессъобщение на Министерството на правосъдието 35-годишният Себастиан Вашон-Дежарден е осъден на 20 години затвор за ролята си в NetWalker рансъмуер атаките като същевременно му е наредено да се откаже от Биткойн (BTC) стойност $21.5 милиона.

Властите твърдят, че Вашон-Дежарден е ръководителят на въпросните хакерски атаки, които са били насочени към жертви от цял свят като са криптирали и ексфилтрирали информация от базирани на Windows системи, и са изисквали откуп (в Биткойн) в замяна на декриптиране на данните.

Сред жертвите са били компании, общини, правоприлагащи органи и доставчици на образователни услуги като колежи, университети и училища.

Според съобщението за пресата хакерът специално е таргетирал доставчиците на здравни услуги по време на пандемията Covid-19, за да се възползва от тревожните времена и да изнудва жертвите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф


Както заяви помощник-главният прокурор Кенет А. Полит-младши от наказателния отдел на Министерството на правосъдието,

Обвиняемият е идентифицирал и атакувал високостойностни жертви с рансъмуер и се е възползвал от хаоса, причинен от криптирането и кражбата на данните на жертвите.

Днешната присъда показва, че участниците в схеми за получаване на откупи ще бъдат изправени пред значителни последствия за своите престъпления и е пример за твърдия ангажимент на Министерството да преследва [всеки], който участва в схеми за получаване на откупи.

По време на ареста му през януари 2021 г. властите претърсват дома на Вашон-Дежарден и изземват около $544,000 и 719 BTC, чиято стойност към момента на публикуване е около $14.5 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.