НАЧАЛО Регулации

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

ноември 21, 2022 11:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

Това заяви съоснователят на Етериум Виталик Бутерин в интервю за The Straits Times на 20 ноември.

Бутерин заяви, че оценява желанието на града-държава да окаже подкрепа на индустрията, но това може да се окаже напразно.

Определено оценявам количеството усилия, които полагат и просто желанието им да проучат много различни видове приложения, и да бъдат подкрепящи.

Регулаторните органи по света искат да подкрепят нововъзникващите технологии, но също така намират криптовалутите за “странни и страшни”, каза той. Липсата на разбиране и страхът от криптовалутите карат регулаторите да се опитват да третират блокчейн като отделна технология от криптовалутите.

Такъв е случаят в Сингапур, където регулаторите се опитват да разграничат използването на блокчейн от криптовалутата. Индия се опитва да възприеме подобен подход, докато някои китайски регулатори вече пробват да внедрят блокчейн, който не използва криптовалути.

Според Бутерин между блокчейн и криптовалутата има “тясна връзка”, така че “всъщност не може да има едното без другото”

Мисля, че някои от регулаторите в Китай определено се опитаха да имат едното без другото и реалността е, че ако нямате криптовалута, тогава блокчейнът, който ще имате, е просто фалшив и никой няма да се интересува от него.

Въпреки това сингапурските регулатори просто се опитват да “обезкуражат спекулациите с криптовалути”, без да забраняват криптовалутите напълно, каза Бутерин. 

Докато по-рано Сингапур се позиционираше като благоприятна за крипто юрисдикция, през последните месеци станахме свидетели на затягане на регулациите.

Освен това Бутерин призна, че за регулаторните органи може да се окаже предизвикателно да постигнат баланс между подкрепата на новите технологии, без да се превръщат в гореща точка за измами.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ripple иска да изкупи активите на FTX


След забраната на криптовалутите в Китай много криптофирми избягаха в по-приятелски настроени юрисдикции като Сингапур. Но най-значителният риск от това да бъдат приятелски настроени е, че страните в крайна сметка привличат хора като съоснователя на Terra До Куон, който е разследван за измама след срива на Terra-LUNA, напомни Бутерин.

До Куон е прекарал доста време в Сингапур, както и много други лица, свързани с фалита на Terra-LUNA. Бутерин добави:

Определено е вярно, че ако една държава не е умна по отношение на това [крипторегулирането], тя лесно може да се окаже база за всички хора като  До Куон. А това не е непременно нещо, което тази държава би искала.

Но от друга страна, смятам, че определено е възможно да се ангажираме продуктивно и да получим много ползи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.