Home

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

21.11.2022 11:04 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

Това заяви съоснователят на Етериум Виталик Бутерин в интервю за The Straits Times на 20 ноември.

Бутерин заяви, че оценява желанието на града-държава да окаже подкрепа на индустрията, но това може да се окаже напразно.

Определено оценявам количеството усилия, които полагат и просто желанието им да проучат много различни видове приложения, и да бъдат подкрепящи.

Регулаторните органи по света искат да подкрепят нововъзникващите технологии, но също така намират криптовалутите за “странни и страшни”, каза той. Липсата на разбиране и страхът от криптовалутите карат регулаторите да се опитват да третират блокчейн като отделна технология от криптовалутите.

Такъв е случаят в Сингапур, където регулаторите се опитват да разграничат използването на блокчейн от криптовалутата. Индия се опитва да възприеме подобен подход, докато някои китайски регулатори вече пробват да внедрят блокчейн, който не използва криптовалути.

Според Бутерин между блокчейн и криптовалутата има “тясна връзка”, така че “всъщност не може да има едното без другото”

Мисля, че някои от регулаторите в Китай определено се опитаха да имат едното без другото и реалността е, че ако нямате криптовалута, тогава блокчейнът, който ще имате, е просто фалшив и никой няма да се интересува от него.

Въпреки това сингапурските регулатори просто се опитват да “обезкуражат спекулациите с криптовалути”, без да забраняват криптовалутите напълно, каза Бутерин. 

Докато по-рано Сингапур се позиционираше като благоприятна за крипто юрисдикция, през последните месеци станахме свидетели на затягане на регулациите.

Освен това Бутерин призна, че за регулаторните органи може да се окаже предизвикателно да постигнат баланс между подкрепата на новите технологии, без да се превръщат в гореща точка за измами.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ripple иска да изкупи активите на FTX


След забраната на криптовалутите в Китай много криптофирми избягаха в по-приятелски настроени юрисдикции като Сингапур. Но най-значителният риск от това да бъдат приятелски настроени е, че страните в крайна сметка привличат хора като съоснователя на Terra До Куон, който е разследван за измама след срива на Terra-LUNA, напомни Бутерин.

До Куон е прекарал доста време в Сингапур, както и много други лица, свързани с фалита на Terra-LUNA. Бутерин добави:

Определено е вярно, че ако една държава не е умна по отношение на това [крипторегулирането], тя лесно може да се окаже база за всички хора като  До Куон. А това не е непременно нещо, което тази държава би искала.

Но от друга страна, смятам, че определено е възможно да се ангажираме продуктивно и да получим много ползи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.