НАЧАЛО Други

Ripple иска да изкупи активите на FTX

ноември 20, 2022 14:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple иска да изкупи активите на FTX

Базираната в Сан Франциско крипто компания Ripple се интересува от закупуването на активите на фалиралата борса за криптовалути FTX.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус би желал да закупи онези части от борсата, които са обслужвали бизнес клиенти, съобщава The Times. Финтех гигантът наблюдава и други компании, които съставляваха разрастващото се портфолио на крипто империята FTX.

Това би позволило на Гарлингхаус стратегически да разшири мащаба на компанията, която има за цел да продължи растежа си дори по време на продължаващия мечи пазар.

FTX в крайна сметка подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 11 ноември, след като Binance се оттегли от сделката за придобиване и управляваната от Сам Банкман-Фрийд платформа не успя да намери кой да я спаси.

Гарлингхаус е сред тези, които бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд е помолил за финансиране на прага на евентуалната имплозия на борсата, според доклада.

В неотдавнашно интервю за CNBC International главният изпълнителен директор на Ripple сподели, че борсата FTX е била измамна схема. Гарлингхаус също така подчерта, че индустрията на криптовалутите трябва да узрее.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол


През август Ripple също така заяви, че се интересува от закупуването на активите на фалиралия кредитор на криптовалути Celsius.

Компанията, която е свързана с популярната криптовалута XRP, в момента работи по експанзията си на пазара на ЕС като се стреми да придобие лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) в Ирландия.

Понастоящем Ripple е въвлечена в изтощителна правна битка с Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ, която се очаква да бъде разрешена през втората половина на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.