НАЧАЛО Други

Ripple иска да изкупи активите на FTX

ноември 20, 2022 14:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple иска да изкупи активите на FTX

Базираната в Сан Франциско крипто компания Ripple се интересува от закупуването на активите на фалиралата борса за криптовалути FTX.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус би желал да закупи онези части от борсата, които са обслужвали бизнес клиенти, съобщава The Times. Финтех гигантът наблюдава и други компании, които съставляваха разрастващото се портфолио на крипто империята FTX.

Това би позволило на Гарлингхаус стратегически да разшири мащаба на компанията, която има за цел да продължи растежа си дори по време на продължаващия мечи пазар.

FTX в крайна сметка подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 11 ноември, след като Binance се оттегли от сделката за придобиване и управляваната от Сам Банкман-Фрийд платформа не успя да намери кой да я спаси.

Гарлингхаус е сред тези, които бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд е помолил за финансиране на прага на евентуалната имплозия на борсата, според доклада.

В неотдавнашно интервю за CNBC International главният изпълнителен директор на Ripple сподели, че борсата FTX е била измамна схема. Гарлингхаус също така подчерта, че индустрията на криптовалутите трябва да узрее.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол


През август Ripple също така заяви, че се интересува от закупуването на активите на фалиралия кредитор на криптовалути Celsius.

Компанията, която е свързана с популярната криптовалута XRP, в момента работи по експанзията си на пазара на ЕС като се стреми да придобие лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) в Ирландия.

Понастоящем Ripple е въвлечена в изтощителна правна битка с Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ, която се очаква да бъде разрешена през втората половина на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене