НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

Бутерин предлага да се използват портфейли с много подписи (мултисиг/multisig) и доверени лица или устройства, наречени “пазители” (guardians), за да се гарантира сигурно съхранение.

Мултисиг (multisig) портфейлът изисква множество подписи за проверка и изпълнение на транзакциите. Според информацията бутерин и Фондация Етериум съхраняват по-голямата част от своята криптовалута в такива портфейли.

Бутерин спомена и “портфейли за социално възстановяване”, които той обсъди по-подробно в блог публикация от януари 2021 г.

Мултисиг портфейлите (напр. Gnosis Safe) са лесен и сигурен начин за съхраняване на средства и могат да ви дадат повечето от ключовите предимства на самостоятелното попечителство – а именно, средствата ви да не са обект на изчезване, защото централизирана структура, която е привидно надеждна, се оказва, че изобщо не е такава – без рисковете да се налага да носите лична отговорност за цялата си настройка за сигурност. Лично аз използвам мултисиг портфейл, за да съхранявам по-голямата част от средствата си, както прави и Фондация Етериум.

Според Бутерин доверяването на други хора за защита на монетите на даден човек е свързано с определено ниво на доверие, но също така улеснява възстановяването на криптовалутата му, ако тя бъде компрометирана.

Той препоръча поне един пазител да бъде портфейл на собственото устройство на потребителя, а други да контролират достатъчно пазители, за да могат да възстановят нечии средства, ако потребителят изчезне.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT


Според Бутерин всеки пазител трябва да е на отделно устройство.

Моето правило е, че достатъчно пазители трябва да бъдат контролирани от други хора, така че ако изчезнете, да останат достатъчно други пазители, за да възстановите средствата си. Това означава, че трябва да контролирате поне един пазител и най-много N(набор от адреси) – M (доверени хора) пазители. Освен това всеки пазител трябва да е на отделно устройство (лаптоп, телефон, стар телефон и т.н.).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.