НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

21.03.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

Бутерин предлага да се използват портфейли с много подписи (мултисиг/multisig) и доверени лица или устройства, наречени “пазители” (guardians), за да се гарантира сигурно съхранение.

Мултисиг (multisig) портфейлът изисква множество подписи за проверка и изпълнение на транзакциите. Според информацията бутерин и Фондация Етериум съхраняват по-голямата част от своята криптовалута в такива портфейли.

Бутерин спомена и “портфейли за социално възстановяване”, които той обсъди по-подробно в блог публикация от януари 2021 г.

Мултисиг портфейлите (напр. Gnosis Safe) са лесен и сигурен начин за съхраняване на средства и могат да ви дадат повечето от ключовите предимства на самостоятелното попечителство – а именно, средствата ви да не са обект на изчезване, защото централизирана структура, която е привидно надеждна, се оказва, че изобщо не е такава – без рисковете да се налага да носите лична отговорност за цялата си настройка за сигурност. Лично аз използвам мултисиг портфейл, за да съхранявам по-голямата част от средствата си, както прави и Фондация Етериум.

Според Бутерин доверяването на други хора за защита на монетите на даден човек е свързано с определено ниво на доверие, но също така улеснява възстановяването на криптовалутата му, ако тя бъде компрометирана.

Той препоръча поне един пазител да бъде портфейл на собственото устройство на потребителя, а други да контролират достатъчно пазители, за да могат да възстановят нечии средства, ако потребителят изчезне.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT


Според Бутерин всеки пазител трябва да е на отделно устройство.

Моето правило е, че достатъчно пазители трябва да бъдат контролирани от други хора, така че ако изчезнете, да останат достатъчно други пазители, за да възстановите средствата си. Това означава, че трябва да контролирате поне един пазител и най-много N(набор от адреси) – M (доверени хора) пазители. Освен това всеки пазител трябва да е на отделно устройство (лаптоп, телефон, стар телефон и т.н.).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase ще листне няколко нови токена – eдин от тях вече е регистриран на Binance

Според информацията Altlayer (ALT), Lido DAO (LDO) и Pendle (PENDLE) ще бъдат регистрирани на фючърсните пазари на Coinbase, докато Core (CORECHAIN) ще бъде на разположение на спот пазарите на платформата.

20.06.2024 19:44 1 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Нов рекорд на дългосрочните притежатели на Етериум

“HODL Waves” графиката на Етериум показва как разпределението на циркулиращото предлагане на ETH се променя с течение на времето, подчертавайки промените в инвестиционното поведение.

20.06.2024 17:30 1 мин. четене

Binance добави крипто протокола LayerZero (ZRO) към платформата си за търговия

LayerZero, протокол за свързване на различни блокчейн мрежи, получи подкрепа от водещи крипто борси.

20.06.2024 16:39 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.