Home

Виталик Бутерин продава Етериум на стойност милиони долари

15.11.2022 12:52 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин продава Етериум на стойност милиони долари

Блокчейн данните разкриват, че съоснователят на Етериум Виталик Бутерин е прехвърлил 3,000 ETH на цена $1250.3 в DeFi протокола Uniswap V3 преди три дни.

Историята на транзакциите на Бутерин, записана в Etherscan, показва, че той е получил 5,000 ETH в две плащания от един и същи адрес точно преди да изпрати 3,000 ETH на протокола. Uniswap е автоматизиран маркет мейкър, който в момента има почти $3.6 милиарда в ETH, заключени в различни dApps и DeFi протоколи, според DeFi Llama.

Виталик обменя ETH в USDC

По-късно Бутерин конвертира своите 3,000 ETH в стабилната монета USDC, което би могло да подскаже, че той очаква цената на ETH да се понижи след срива на FTX, бившата втора по големина крипто борса в света.

USDC е стабилна монета, обвързана с щатския долар. Стабилните монети предлагат на потребителите на децентрализирани финанси възможност да получат доходност от своите криптоактиви. Те също така предпазват притежателите от волатилността на други криптовалути.

На 14 ноември 2022 г. данните от Santiment сочат, че активните депозити на ETH са се увеличили, докато броят на дневните активни потребители на Етериум е намалял, което предполага, че твърденията за липса на доверие в криптопространството са накарали търговците и инвеститорите да се отдръпнат.

През май Бутерин прехвърли 30,000 ETH от портфейла си, предизвиквайки спекулации за мечи обрат в цената на ETH, който се движеше около $2,086. Оказва се, че той е изпратил средствата в портфейл, който е използвал за благотворителни цели.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Цената вероятно се насочва към $600, твърди анализатор


Фондация Етериум продаде 20,000 ETH на Kraken малко след като алткойнът достигна исторически връх от $4,891 на 16 ноември 2021 г. Те също така осребриха 35,000 ETH в Kraken пет месеца по-рано около подобен връх. Известният криптотърговец Едуард Мора посочи тези данни и риторично попита дали Фондация Етериум знае нещо, което другите не знаят, тъй като цената на ETH спадна с 40% по-малко от два месеца по-късно.

Волатилността вероятно ще продължи, тъй като доверието е възстановено

Трудно е да се каже дали дъното на ETH е достигнато. За последен път той видя дъно от $880 на 18 юни 2022 г. В момента има много несигурност в индустрията на централизираните борси, много от които се борят да докажат своята надеждност.

Бутерин заяви, че сривът на FTX е особено вреден за криптопазарите, тъй като FTX се е представяла като надеждна структура. Докато сривът на стабилната монета Terra нанесе щети на криптоиндустрията, Terraform Labs не положи големи усилия да се обрисува като прозрачен протокол. Ето защо неговия провал, макар и катастрофален, не беше напълно неочакван.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Solana проби $170, превъзхождайки Биткойн и Етериум

Solana (SOL) отново е във възход, преминавайки прага от $170, надминавайки Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) през изминалата седмица.

21.07.2024 7:30 1мин. четене

Цената на Dogecoin се покачва на фона на повишената активност на китовете

Наскоро Dogecoin рязко повиши стойността си, като привлече вниманието със значителна седмична печалба.

21.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.