НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин се обяви против използването на хардуерни портфейли

02.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин се обяви против използването на хардуерни портфейли

В скорошно изявление съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази резерви относно разчитането на хардуерни портфейли за защита на криптовалути.

Бутерин подчерта важността на децентрализиране на мерките за сигурност и предложи използването на мултисиг настройки като по-безопасна алтернатива.

Той сподели личния си подход, разкривайки, че използва мултисиг настройки за над 90% от личните си средства. Този метод включва разпределяне на ключове между множество страни, като някои ключове се държат от потребителя, а други от доверени лица.

Бутерин подчерта необходимостта от поддържане на анонимност сред тези страни, за да се децентрализира сигурността.

Дебатът относно ефективността на хардуерните портфейли предизвика дискусия в общността на криптовалутите.

Докато някои се застъпват за хардуерни портфейли като фундаментални за защита на дигитални активи, други изразяват опасения относно потенциалните рискове, свързани с тяхното използване.

Тези опасения включват възможността за загуба на сийд фразите или неволно компрометиране на достъпа до средства.

В отговор на тези опасения, привържениците на алтернативни мерки за сигурност, като настройките за множество подписи, подчертават значението на разнообразяването на стратегиите за сигурност.

Те са съгласни с препоръката на Бутерин за разпределяне на ключове между доверени субекти, за да се намали рискът от единични точки на повреда при защитата на активите на криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.