НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин коментира бъдещето на Етериум и децентрализацията

октомври 1, 2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин коментира бъдещето на Етериум и децентрализацията

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, неотдавна разгледа опасенията за централизация в екосистемата на най-големият алткойн.

Той подчерта необходимостта от промени, които да насърчават децентрализацията, като се съсредоточи по-специално върху протоколи като ERC-4337, ZK-EVM, частни мемпулове, прекомпилиране на кода и ликвидния стейкинг.

Докато Бутерин се застъпи за интегрирането на някои протоколи директно в кода на Етериум (ETH), към други той подходи предпазливо, отчитайки сложността на всеки от тях.

Един от важните обсъждани въпроси беше концентрацията на власт сред доставчиците на ликвиден стейкинг в Етериум. Lido, притежаваща над 32% от заложените Етериум токени, се откроява като виден играч, заедно с Rocket Pool. Въпреки мерките за безопасност, Бутерин предположи необходимостта от по-голяма устойчивост на тези доставчици.

За да насърчи децентрализацията, той предложи иновативни решения. Вместо да разчита единствено на морално убеждаване за диверсифициране на доставчиците на стейкинг, той предложи корекции в протокола. Те биха могли да включват усъвършенстване на подхода на Rocket Pool и предоставяне на разширени права за управление на произволно избран комитет от малки стейкове. Такива мерки биха могли да допринесат за по-децентрализирана и устойчива екосистема на Етериум.

Тъй като Етериум напредва, разсъжденията на Бутерин предоставят ценни насоки. Продължаващите дискусии относно структурата на стейкингът и интеграцията на протоколите на Етериум несъмнено ще определят неговото бъдеще в децентрализирания пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.