НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

За борсите опазването на репутацията им и предотвратяването на неразрешена експлоатация е от първостепенно значение, тъй като те се стремят да предотвратят финансови загуби, дължащи се на измамни дейности.

За съжаление, в неотдавнашен значителен случай на измама, жител на Кънектикът стана жертва на схема, в резултат на която загубите надхвърлиха $3 милиона. Според информацията схемата е включвала измамни лица, които фалшиво са твърдяли, че са свързани с добре известната крипто борса Kraken.

Според доклад на базирания в Кънектикът филиал на NBC News, неизвестно лице от Уестпорт е получило съвет да прехвърли средства от пенсионна сметка и да ги инвестира в сметка, уж свързана с Kraken. За съжаление жертвата открила, че над $3 милиона са били бързо прехвърлени в недостъпни за нея крипто портфейли.

В сътрудничество с щатската оперативна група за борба с организираната престъпност местните следователи проследиха транзакциите и предприеха действия за замразяване на сметките, замесени в измамната дейност. Последвалите разследвания сочат, че извършителите се намират в Пакистан. Въпреки че $3.2 милиона бяха успешно възстановени, властите заявиха, че задържането на извършителите остава неправдоподобно.

Този инцидент не би могъл да се случи в по-неподходящ момент за Kraken. Освен значителното емоционално и финансово страдание, преживяно от жертвата, борсата не може да си позволи каквато и да е връзка, дори фиктивна, със злонамерени участници. Това е особено важно, тъй като Kraken е в процес на разширяване на услугите си в Съединените щати и Обединеното кралство.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.