НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин изненадващо се появи в Украйна

септември 11, 2022 14:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин изненадващо се появи в Украйна

Виталик Бутерин, съоснователят на Етериум, се появи на срещата на върха Kyiv Tech Summit в знак на подкрепа за Украйна в условията на продължаващия конфликт с Русия.

Бутерин изненада публиката, след като запази планираната си поява в тайна от съображения за сигурност, казват от Coindesk.

Посещението в разкъсваната от войната област е преди Сливането (The Merge) на Етериум (ETH) следващата седмица, което официално ще прехвърли мрежата от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Организаторите на срещата съобщиха в Twitter, че това е първото посещение на Бутерин в Украйна. Все пак това не е първата му проява на подкрепа за страната след началото на руската инвазия в края на февруари. Роденият в Русия канадски гражданин Бутерин публично дари средства за военните усилия на Украйна и се включи в Twitter, за да заклейми виден представител на режима на Владимир Путин.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Поръчай карта Binance за шанс да спечелиш 5 BNB!


Той се присъедини към списъка с гости от фирми, базирани или произхождащи от Украйна, като Kuna Exchange, Celo Foundation, Near Protocol и Allbridge. Появиха се и ръководители от украинското Министерство на дигиталната трансформация.

Криптовалутите са виден пример за успех в Украйна по време на войната. Децентрализираната индустрия поддържаше работни места за разселените украинци, като същевременно осигуряваше линия на дарения за военните усилия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.