НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин изненадващо се появи в Украйна

септември 11, 2022 14:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин изненадващо се появи в Украйна

Виталик Бутерин, съоснователят на Етериум, се появи на срещата на върха Kyiv Tech Summit в знак на подкрепа за Украйна в условията на продължаващия конфликт с Русия.

Бутерин изненада публиката, след като запази планираната си поява в тайна от съображения за сигурност, казват от Coindesk.

Посещението в разкъсваната от войната област е преди Сливането (The Merge) на Етериум (ETH) следващата седмица, което официално ще прехвърли мрежата от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Организаторите на срещата съобщиха в Twitter, че това е първото посещение на Бутерин в Украйна. Все пак това не е първата му проява на подкрепа за страната след началото на руската инвазия в края на февруари. Роденият в Русия канадски гражданин Бутерин публично дари средства за военните усилия на Украйна и се включи в Twitter, за да заклейми виден представител на режима на Владимир Путин.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Поръчай карта Binance за шанс да спечелиш 5 BNB!


Той се присъедини към списъка с гости от фирми, базирани или произхождащи от Украйна, като Kuna Exchange, Celo Foundation, Near Protocol и Allbridge. Появиха се и ръководители от украинското Министерство на дигиталната трансформация.

Криптовалутите са виден пример за успех в Украйна по време на войната. Децентрализираната индустрия поддържаше работни места за разселените украинци, като същевременно осигуряваше линия на дарения за военните усилия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене