НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин дарява средства за жертви на земетресението в Турция

февруари 13, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин дарява средства за жертви на земетресението в Турция

Съоснователят на Етериум е изпратил около $227,000 в ETH на две организации за помощ при земетресение в Турция.

Земетресение опустошава Турция и Сирия

Земетресение с магнитуд 7.8 по рихтер разтърси Турция и Сирия на 6 февруари, причинявайки широкомащабни разрушения и смъртта на 35,000 души.

Бедствието предизвика реакция от страна на световната общност, включително тази на Етериум.

Виталик Бутерин направи дарения

Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, направи две значителни дарения в подкрепа на усилията за оказване на помощ след земетресението. Последното дарение в размер на 50 ETH, приблизително $77,000, е изпратено на Anka Relief, както съобщава фирмата за блокчейн сигурност PeckShield.

Anka е благодарила на Бутерин за приноса му и е отбелязала, че крипто даренията са постъпвали от първия ден на бедствието.

По-рано Виталик беше изпратил 99 ETH на стойност около $150,000 на Ahbap, организация с нестопанска цел, посветена на усилията за оказване на помощ в Турция. Ahbap твърди, че е получила $4.3 милиона под формата на крипто дарения като най-популярните изпратени токени са стабилни монети.

Web3 общността организира крипто дарения

Общността подкрепи усилията за оказване на помощ, като организира крипто дарения за неправителствени организации.

Организацията за хуманитарната помощ Anka предостави списък с крипто портфейли, които могат да се използват за вноски и също така оглави проекта на Украйна DAO за набиране на крипто дарения за страната.

Financial Times съобщи, че крипто даренията постъпват от цял свят като компаниите са изпратили над $10 милиона в криптовалути.

Binance дари $5 милиона в подкрепа на усилията за подпомагане на Турция и обяви, че ще изпрати $100 в BNB airdrop на хората в най-тежко засегнатите райони.

Криптовалутите са били използвани в подобни кампании и преди

Това не е първият път, в който криптовалута се използва за оказване на помощ при земетресения. През 2015 г. дарения в Биткойн бяха изпратени на организации за оказване на помощ след земетресението в Непал.

Последните дарения, направени от Виталик Бутерин и други, са доказателство за гъвкавостта на криптовалутата като инструмент за оказване на положително въздействие върху света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене