НАЧАЛО Финтех

Visa похвали крипто проект, който има “предимство пред другите блокчейни”

септември 14, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa похвали крипто проект, който има “предимство пред другите блокчейни”

Гигантът в областта на кредитните карти Visa изтъкна отчетливите технологични предимства на конкурент на Етериум (ETH) в сферата на платформите за плащане.

В неотдавнашна публикация в блога си Visa даде висока оценка на Solana (SOL) като платформа за смарт договори с уникални характеристики, които я отличават от другите блокчейни. Тези характеристики обхващат ниски и предвидими такси за преводи, високи скорости на пропускане и стабилна поддръжка на нодове.

Visa подчерта, че Solana превъзхожда както Биткойн (BTC), така и ETH в някои аспекти. Таксите за транзакции в мрежата на Solana са не само рентабилни, като обикновено възлизат на по-малко от $0.001, но и се отличават с висока степен на предвидимост. Това ниво на постоянна достъпност прави Solana привлекателна мрежа за оптимизиране на ефективността и намаляване на разходите в съществуващите платежни процеси.

За сравнение, при Биткойн и Етериум се начисляват такси, които могат да варират непредсказуемо в зависимост от търсенето на транзакции. Visa подчерта, че мрежите с непредсказуеми транзакционни разходи могат да представляват предизвикателство за платежните компании при управлението на продуктите и могат да доведат до объркващо потребителско преживяване.

Visa разкри още, че поради ефективността на Solana, е решила да разшири своята програма за сетълмент на стабилни монети, за да включи Solana за тестване на капацитета на блокчейна да посрещне финансовите нужди на съвременните корпорации.

Отличителните технологични предимства на Solana, включително паралелна обработка за висока производителност, локализирани пазари на такси за рентабилност и стабилна мрежа от нодове и множество клиенти на нодове за висока устойчивост, се съчетават, за да формират мащабируема блокчейн платформа с убедително предложение за стойност за плащанията.

Тези фактори повлияха на избора на Visa да разшири своя пилотен проект за сетълмент на стабилни монети, за да обхване транзакциите, изпълнявани в мрежата на Solana. По време на този пилотен проект Visa има за цел да оцени дали Solana притежава способността да задоволи изискванията на съвременните корпоративни финансови операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.