НАЧАЛО Финтех

Верига супермаркети в Украйна ще използва Binance за крипто плащания

септември 18, 2022 7:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Верига супермаркети в Украйна ще използва Binance за крипто плащания

В петък Binance обяви, че са остановили партньорски отношения с украинската верига супермаркети VARUS, като заяви, че ще даде възможност за плащания с криптовалута при покупки на хранителни стоки чрез своя портфейл Binance Pay.

Магазинът за хранителни стоки е една от най-големите компании в Украйна с над 111 магазина в 28 града в цялата страна. Компанията заяви, че това партньорство ще позволи на клиентите ѝ да получат достъп до незабавни плащания в криптовалута и бърза доставка в 9 града в Украйна, а именно: Киев, Днепър, Камянске, Криви Рих, Запорожие, Бровари, Никопол, Вишород и Павлоград.

Компаниите обявиха и „промоционален награден фонд“, при който клиентите, които поръчат нещо от програмата VARUS Delivery на стойност над 500 UAH и платят с Binance Pay, ще бъдат възнаградени със 100 UAH.

Преди месец украинската компания за POS и криптоплащания, наречена Whitepay, пусна нова програма, която позволява на украинците да купуват електроника и други продукти с криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Поръчай карта Binance за шанс да спечелиш 5BNB


При участието си в тазгодишната среща на върха Kyiv Tech Summit, която се проведе на 6-9 септември в Украйна, основателят на Ethereum Виталик сподели, че:

Украйна може да се превърне в следващия център на Web3.

Той добави:

Една страна може да се превърне в Web3 хъб, ако нейните граждани се интересуват активно от тази технология и решат да дадат съществен принос за нейното развитие“, добави Бутерин. „Украйна има както възможностите, така и решимостта да го направи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене