НАЧАЛО Други

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

Според доклад на европейската инвестиционна компания RockawayX – базираните в Европа крипто стартъпи са получили рекордно високи инвестиции на рисков капитал, възлизащи на $5.7 милиарда през 2022 г. Освен това европейските стартъпи в областта на децентрализираните финанси са привлекли $1.2 милиарда под формата на инвестиции, което представлява 120% увеличение спрямо предходната година.

Главният изпълнителен директор на RockawayX, Виктор Фишер отбеляза, че крипто пазарът е цикличен и че инвестициите, направени по време на спадовете, са дали положителни резултати.

Европа е с най-голям брой крипто стартъпи в световен мащаб, като в региона се намират 3,977 централи. Въпреки това Съединените щати водят по броя на стартъпите с финансиране над $1 милион и тези с оценка над $1 милиард.

Сред водещите глобални инвеститори в европейски стартъпи са Animoca Brands, Coinbase, Blockchain Capital и Digital Currency Group.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция


Повече от половината от всички инвестиции в европейски крипто стартъпи през 2022 г. са в областта на финансовите услуги (52%), а инфраструктурата и Web3 съставляват съответно 32% и 16%.

Докато инвестициите в стартъпи, базирани на финансови услуги са намалели с 19% в сравнение с предходната година, инвестициите в инфраструктура са се увеличили с 24%.

Благоприятният за крипто статут на Европа ще получи допълнителен тласък с предстоящите регламенти за пазарите на крипто активи (MiCA), които законодателите в Европейския съюз в момента финализират. Окончателното гласуване на правилата MiCA е насрочено за април 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.