НАЧАЛО Други

Венецуелците се обръщат към крипто за генериране на пасивен доход

май 27, 2018 11:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Венецуелците се обръщат към крипто за генериране на пасивен доход

Боливарска република Венецуела е дом на една от най-тежките хиперинфлационни кризи в света.

Поради това гражданите все повече се обръщат към копаенето на криптовалути, за да компенсират липсата на средства.

Бум в копаенето на крипто

Една от главните причини, поради които крипто добивната индустрия процъфтява, е поради енергийната ситуация в страната. Електроенергията, макар и понякога несигурна, е почти свободна, в резултат както на хиперинфлацията, така и на задържаните от правителството цени на комунални услуги.

Според статия в Bloomber, че за 900 000 боливара (около 0,90 долара) по чернo пазарната цена могат да се купят – кафе, сладкиши и чаша сок в кафене. В същото време венецуелците могат да плащат месечните си комунални услуги, включително електричество, вода, газ, интернет и телефон, за около 300 000 боливара (около 0.30 долара).

Ключов аспект от мисията на копаенето на крипто се отнася до опитите да се съберат някакви последователни доходи – постоянен приток на доходи в долари или друга чуждестранна (или цифрова) валута.


С малка инсталация за копаене от само няколко платформи може да се генерират 1000 долара месечно – значителна сума пари във Венецуела, страна, в която едно семейство от четирима може да живее разумно добре с 500 долара на месец.

Освен това не е само крипто добива. Това са услуги за компютърно програмиране за чуждестранни компании, играещи онлайн фентъзи игри или събиране на парични преводи от членове на семейството, които сега работят в чужбина.

Интересното е, че в миналото паричните преводи са били нещо задвижващо други икономики в региона – страни като Хондурас, Ел Салвадор и Доминиканската република. Но много се е променило и състоянието на икономиката. Все повече и повече граждани напускат страната, за да работят в чужбина и от своя страна изпращат пари вкъщи.

По-рано тази година президентът на Венецуела, Николас Мадуро стартира програма за насърчаване на гражданите да създават ферми за добив в цялата страна. Говорейки в Каракас, той каза, че младите хора трябва да бъдат „заразени с кураж“ и да създадат „ферми за крипто във Венецуела“, съобщиха местните новини през март.

Тази програма се нарича „Plan Chamba Juvenil Digital“ и правителството се надява, че „програмата ще привлече най-малко един милион студенти“ – туитва Мадуро.

Държавният глава разработи:

Програмата е създадена, за да помогне за включването на младите хора – включително студенти, безработни, самотни майки и бездомни – в трудов живот. Очаква се също да осигури възможности за работа на последните завършили.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене