НАЧАЛО Регулации

Великобритания напът да въведе регулаторна рамка за криптовалутите

октомври 26, 2022 17:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания напът да въведе регулаторна рамка за криптовалутите

Британските законодатели гласуваха за включването на наскоро добавени изменения, които разширяват регулаторния надзор върху криптоактивите, в голям финансов законопроект.

Андрю Грифит, министър на финансовите услуги, заяви на 21 октомври, когато измененията бяха добавени за първи път, че преработеният законопроект ще помогне да се изясни, че правомощията, свързани с финансовото популяризиране и регулираните дейности, могат да се използват за регулиране на криптоактиви и дейности, свързани с тях. Законопроектът също така определя какво е криптоактив, каза Грифит.

Гласуването на законопроекта за финансовите услуги и пазари премина в долната камара на парламента на Обединеното кралство на 25 октомври и сега му предстоят допълнителни кръгове на контрол от страна на законодателите. Ако бъдат приети като закон, допълнителните изменения ще дадат на Обединеното кралство по-всеобхватна регулаторна рамка за крипто. По-конкретно, те ще предоставят на Органа за финансово поведение и на Министерството на финансите повече надзорни правомощия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Популярен алткойн готов за над 800% печалби – InvestAnswers


Понастоящем регулаторните правомощия на Обединеното кралство в областта на крипто са до голяма степен в ръцете на FCA, която взема решения относно регистрациите на криптофирми в съответствие със строгите изисквания за борбата с пране на пари.

Рамката на законопроекта за финансовите услуги и пазари вече се фокусира върху стабилните монети, а по-широката рамка ще обвърже Обединеното кралство по-близо до всеобхватния регламент на ЕС за пазарите на криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

Крипто брокерите и инвестиционните консултанти, които предлагат или дават съвети за криптовалути, ще бъдат поставени под обхвата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ през тази година.

февруари 8, 2023 21:00 2 мин. четене

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене