НАЧАЛО Регулации

Великобритания напът да въведе регулаторна рамка за криптовалутите

октомври 26, 2022 17:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания напът да въведе регулаторна рамка за криптовалутите

Британските законодатели гласуваха за включването на наскоро добавени изменения, които разширяват регулаторния надзор върху криптоактивите, в голям финансов законопроект.

Андрю Грифит, министър на финансовите услуги, заяви на 21 октомври, когато измененията бяха добавени за първи път, че преработеният законопроект ще помогне да се изясни, че правомощията, свързани с финансовото популяризиране и регулираните дейности, могат да се използват за регулиране на криптоактиви и дейности, свързани с тях. Законопроектът също така определя какво е криптоактив, каза Грифит.

Гласуването на законопроекта за финансовите услуги и пазари премина в долната камара на парламента на Обединеното кралство на 25 октомври и сега му предстоят допълнителни кръгове на контрол от страна на законодателите. Ако бъдат приети като закон, допълнителните изменения ще дадат на Обединеното кралство по-всеобхватна регулаторна рамка за крипто. По-конкретно, те ще предоставят на Органа за финансово поведение и на Министерството на финансите повече надзорни правомощия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Популярен алткойн готов за над 800% печалби – InvestAnswers


Понастоящем регулаторните правомощия на Обединеното кралство в областта на крипто са до голяма степен в ръцете на FCA, която взема решения относно регистрациите на криптофирми в съответствие със строгите изисквания за борбата с пране на пари.

Рамката на законопроекта за финансовите услуги и пазари вече се фокусира върху стабилните монети, а по-широката рамка ще обвърже Обединеното кралство по-близо до всеобхватния регламент на ЕС за пазарите на криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.