Home

Великобритания напът да въведе регулаторна рамка за криптовалутите

26.10.2022 17:35 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания напът да въведе регулаторна рамка за криптовалутите

Британските законодатели гласуваха за включването на наскоро добавени изменения, които разширяват регулаторния надзор върху криптоактивите, в голям финансов законопроект.

Андрю Грифит, министър на финансовите услуги, заяви на 21 октомври, когато измененията бяха добавени за първи път, че преработеният законопроект ще помогне да се изясни, че правомощията, свързани с финансовото популяризиране и регулираните дейности, могат да се използват за регулиране на криптоактиви и дейности, свързани с тях. Законопроектът също така определя какво е криптоактив, каза Грифит.

Гласуването на законопроекта за финансовите услуги и пазари премина в долната камара на парламента на Обединеното кралство на 25 октомври и сега му предстоят допълнителни кръгове на контрол от страна на законодателите. Ако бъдат приети като закон, допълнителните изменения ще дадат на Обединеното кралство по-всеобхватна регулаторна рамка за крипто. По-конкретно, те ще предоставят на Органа за финансово поведение и на Министерството на финансите повече надзорни правомощия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Популярен алткойн готов за над 800% печалби – InvestAnswers


Понастоящем регулаторните правомощия на Обединеното кралство в областта на крипто са до голяма степен в ръцете на FCA, която взема решения относно регистрациите на криптофирми в съответствие със строгите изисквания за борбата с пране на пари.

Рамката на законопроекта за финансовите услуги и пазари вече се фокусира върху стабилните монети, а по-широката рамка ще обвърже Обединеното кралство по-близо до всеобхватния регламент на ЕС за пазарите на криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.