НАЧАЛО Регулации

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

24.02.2024 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

Ако законопроектът бъде одобрен, той ще засили прилагането на правата на собственост при правни спорове, свързани с криптовалути.

Това предложение има за цел да приспособи отличителните характеристики на дигиталните активи, включително токени и криптоактиви, в традиционната правна рамка на Англия и Уелс, като ги признае за отделна категория имущество.

За да се справи със сложните технически аспекти на нововъзникващите технологии, Правната комисия препоръчва потенциалното разчитане на съда на индустриален панел и се застъпва за формирането на разнообразен екип с експертен опит в различни дисциплини, който да подпомогне участниците на пазара в опазването на техните активи.

Това начинание е в съответствие с по-широките цели на Обединеното кралство за усъвършенстване на крипто регламентацията и насърчаване на технологичните иновации, като позиционира региона на Англия и Уелс като водещ световен център за финансиране на дигиталните активи.

В Обединеното кралство вече са регистрирани множество фирми за криптовалути в района, а неотдавнашните законодателни действия, като например приетия през миналата година Закон за финансовите услуги и пазари, поставят основите на по-нататъшни регулаторни постижения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.