НАЧАЛО Регулации

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

декември 8, 2022 15:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

Обединеното кралство под ръководството на министър-председателя Риши Сунак разглежда възможността да предостави на Органа за финансово поведение (FCA) повече правомощия за регулиране на екосистемата на дигиталните валути.

Според информацията новите правила, представени от Министерството на финансите на Великобритания ще ограничат дейността на чуждестранните крипто компании, които продават своите продукти в Обединеното кралство.

Наред с надзора, FCA вече ще упражнява и цензура върху начина, по който крипто компаниите рекламират своите продукти във Великобритания, за да гарантира, че те не са подвеждащи. 

Законопроектът за крипто е част от по-големия законопроект за финансовите услуги, но неговото ускоряване е мотивирано от сривовете на ключови крипто компании в пространството и от необходимостта да се защитят интересите на потребителите и инвеститорите в Обединеното кралство.

Предложението съдържа и подробни планове или подходи, чрез които компаниите могат да бъдат закрити, в случай че се наложи да напуснат Обединеното кралство или при настъпване на фалит.

Освен това всички компании, занимаващи се с крипто, ще трябва да се регистрират с FCA и да преминат тестовете на регулатора за борба с изпирането на пари. 

Според информацията повечето регистрирани компании (около 85%), не са преминали тези тестове. 

Въпреки че в момента не разполага с абсолютни правомощия, главният изпълнителен директор на FCA, Нихил Рати заяви, че агенцията е много активна в публичното осведомяване за рисковете от инвестиране в криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач


Обединеното кралство признава технологиите, захранващи екосистемата на криптовалутите

Подходът на правителството и парламента на Обединеното кралство да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията не отрича цялостното схващане, че технологията, захранваща екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

Градският министър Андрю Грифит неотдавна отбеляза, че въпреки фалитите в индустрията, фокусът на правителството остава непроменен.

Той сподели:

Да, има въпроси за бъдещето на криптовалутите – но би било глупаво да пренебрегнем потенциала на основната технология.

Според Грифит законопроектът за финансовите услуги ще създаде рамка за регулиране на крипто активите и стабилните монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене