НАЧАЛО Биткойн

Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач

декември 7, 2022 8:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач

Джад Фаваз, крипто трейдър от Абу Даби сподели пред Reuters, че почти е фалирал, демонстрирайки чувство за хумор за ситуацията си. 

Трейдърът е 45-годишен мъж, който преди година е напуснал работата си в сферата на недвижимите имоти, за да се съсредоточи върху търговията. Той станал свидетел на това как авоарите му се изпаряват през последните месеци. Не е спал от една седмица заради стреса.

Засегнатият от пазарния срив сподели следното:

Смея се, защото няма смисъл да се депресирам и разочаровам повече от това. […]

Имах около 40 различни монети, след това спаднаха до 20 монети, после до 10, до 5 и сега съм на последните две монети, и това са Биткойн и XRP. Това са последните две монети и ще умра преди да ги продам.

Биткойн балансите на криптоборсите, масово използвани от инвеститорите на дребно, са спаднали до около 2.3 милиона от 3.1 милиона – най-високата си стойност през 2020 г. – съобщи борсата Bitfinex. 

Балансите на портфейлите със самостоятелно попечителство не са нараснали със същия темп, което сочи, че има повече продажби, отколкото прехвърляне за съхранение, твърдят от борсата.

Bitfinex отвърдиха и явното, че при този мечи пазар, както при всеки от миналите, инвеститорите на дребно са обезкуражени и излизат от пространството. 

На 7 ноември са реализирани над $10 милиарда в загуби от Биткойн инвестиции, което е 4-тата най-голяма такава загуба според данни от Glassnode.

Линда Оби, криптоинвеститор в нигерийския град Лагос, която работи в блокчейн фирмата Zenith Chain, сподели:

Това вече не е крипто зима, това е касапница, защото кризата с FTX беше като домино, което срина толкова много компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори агресивно трупат този алткойн


Коментирайки основния проблем, тя каза:

Хората не проучват, а просто се впускат и това трябва да се промени. Започнахме да водим сериозни разговори за това как всъщност можем да хигиенизираме и рекламираме пространството.

Според проучване на Банката за международни разплащания (БМР), проведено между 2015 и 2022 г., 73-81% от инвеститорите вероятно са загубили пари от инвестициите си в криптовалути.

Изследователите от БМР заявиха, че анализът на блокчейн данните е установил, че най-големите притежатели на Биткойн често продават, докато по-малките играчи купуват, „реализирайки печалба за сметка на по-малките потребители“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене