НАЧАЛО Биткойн

Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач

декември 7, 2022 8:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач

Джад Фаваз, крипто трейдър от Абу Даби сподели пред Reuters, че почти е фалирал, демонстрирайки чувство за хумор за ситуацията си. 

Трейдърът е 45-годишен мъж, който преди година е напуснал работата си в сферата на недвижимите имоти, за да се съсредоточи върху търговията. Той станал свидетел на това как авоарите му се изпаряват през последните месеци. Не е спал от една седмица заради стреса.

Засегнатият от пазарния срив сподели следното:

Смея се, защото няма смисъл да се депресирам и разочаровам повече от това. […]

Имах около 40 различни монети, след това спаднаха до 20 монети, после до 10, до 5 и сега съм на последните две монети, и това са Биткойн и XRP. Това са последните две монети и ще умра преди да ги продам.

Биткойн балансите на криптоборсите, масово използвани от инвеститорите на дребно, са спаднали до около 2.3 милиона от 3.1 милиона – най-високата си стойност през 2020 г. – съобщи борсата Bitfinex. 

Балансите на портфейлите със самостоятелно попечителство не са нараснали със същия темп, което сочи, че има повече продажби, отколкото прехвърляне за съхранение, твърдят от борсата.

Bitfinex отвърдиха и явното, че при този мечи пазар, както при всеки от миналите, инвеститорите на дребно са обезкуражени и излизат от пространството. 

На 7 ноември са реализирани над $10 милиарда в загуби от Биткойн инвестиции, което е 4-тата най-голяма такава загуба според данни от Glassnode.

Линда Оби, криптоинвеститор в нигерийския град Лагос, която работи в блокчейн фирмата Zenith Chain, сподели:

Това вече не е крипто зима, това е касапница, защото кризата с FTX беше като домино, което срина толкова много компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори агресивно трупат този алткойн


Коментирайки основния проблем, тя каза:

Хората не проучват, а просто се впускат и това трябва да се промени. Започнахме да водим сериозни разговори за това как всъщност можем да хигиенизираме и рекламираме пространството.

Според проучване на Банката за международни разплащания (БМР), проведено между 2015 и 2022 г., 73-81% от инвеститорите вероятно са загубили пари от инвестициите си в криптовалути.

Изследователите от БМР заявиха, че анализът на блокчейн данните е установил, че най-големите притежатели на Биткойн често продават, докато по-малките играчи купуват, “реализирайки печалба за сметка на по-малките потребители”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.