НАЧАЛО Регулации

Великобритания затяга мерките около крипто пространството

октомври 23, 2022 10:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания затяга мерките около крипто пространството

Правителството на Великобритания въведе нови законодателни мерки за контрол на крипто рекламите и забрани на нелицензираните доставчици на криптовалути да предоставят своите услуги. 

В документ, внесен от министър Андрю Грифит като изменение на законопроекта за финансовите услуги и пазари се обяснява, че мерките изменят съществуващите закони, за да изяснят, че правомощията свързани с финансовото насърчаване могат да се използват за регулиране на крипто активи и свързани с тях дейности. Грифит внесе измененията в своя законопроект в петък, 21 октомври.

В Обединеното кралство е противозаконно да се извършват регулирани финансови операции, без предварително да се получи разрешение за това.

Тъй като крипто сектора търсеше повече повече регулаторна яснота, която Европейският съюз вече започна да осигурява чрез прилагането на своя регламент за пазарите на крипто активи (MiCA), има добри шансове реформите да бъдат добре приети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment


От доста време регулаторните органи са нетърпеливи да разширят правомощията си, за да обхванат криптовалутите. През август Органът за финансов надзор (FCA) стигна дотам, че посочи ограниченията, които възнамерява да наложи на рекламите на криптовалути преди приемането на законодателството. 

Предвижда се комисията да разгледа мярката в периода от 21 октомври до 3 ноември, но може да се наложи плановете ѝ да бъдат коригирани предвид оставката на подкрепящата криптовалутите министър-председателка Лиз Тръс, която беше обявена в четвъртък, 20 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вече предприе правни действия срещу друга платформа – Coinbase.

юни 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.