НАЧАЛО Регулации

Великобритания затяга мерките около крипто пространството

октомври 23, 2022 10:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания затяга мерките около крипто пространството

Правителството на Великобритания въведе нови законодателни мерки за контрол на крипто рекламите и забрани на нелицензираните доставчици на криптовалути да предоставят своите услуги. 

В документ, внесен от министър Андрю Грифит като изменение на законопроекта за финансовите услуги и пазари се обяснява, че мерките изменят съществуващите закони, за да изяснят, че правомощията свързани с финансовото насърчаване могат да се използват за регулиране на крипто активи и свързани с тях дейности. Грифит внесе измененията в своя законопроект в петък, 21 октомври.

В Обединеното кралство е противозаконно да се извършват регулирани финансови операции, без предварително да се получи разрешение за това.

Тъй като крипто сектора търсеше повече повече регулаторна яснота, която Европейският съюз вече започна да осигурява чрез прилагането на своя регламент за пазарите на крипто активи (MiCA), има добри шансове реформите да бъдат добре приети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment


От доста време регулаторните органи са нетърпеливи да разширят правомощията си, за да обхванат криптовалутите. През август Органът за финансов надзор (FCA) стигна дотам, че посочи ограниченията, които възнамерява да наложи на рекламите на криптовалути преди приемането на законодателството. 

Предвижда се комисията да разгледа мярката в периода от 21 октомври до 3 ноември, но може да се наложи плановете ѝ да бъдат коригирани предвид оставката на подкрепящата криптовалутите министър-председателка Лиз Тръс, която беше обявена в четвъртък, 20 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене