НАЧАЛО Регулации

Великобритания затяга мерките около крипто пространството

23.10.2022 10:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания затяга мерките около крипто пространството

Правителството на Великобритания въведе нови законодателни мерки за контрол на крипто рекламите и забрани на нелицензираните доставчици на криптовалути да предоставят своите услуги. 

В документ, внесен от министър Андрю Грифит като изменение на законопроекта за финансовите услуги и пазари се обяснява, че мерките изменят съществуващите закони, за да изяснят, че правомощията свързани с финансовото насърчаване могат да се използват за регулиране на крипто активи и свързани с тях дейности. Грифит внесе измененията в своя законопроект в петък, 21 октомври.

В Обединеното кралство е противозаконно да се извършват регулирани финансови операции, без предварително да се получи разрешение за това.

Тъй като крипто сектора търсеше повече повече регулаторна яснота, която Европейският съюз вече започна да осигурява чрез прилагането на своя регламент за пазарите на крипто активи (MiCA), има добри шансове реформите да бъдат добре приети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment


От доста време регулаторните органи са нетърпеливи да разширят правомощията си, за да обхванат криптовалутите. През август Органът за финансов надзор (FCA) стигна дотам, че посочи ограниченията, които възнамерява да наложи на рекламите на криптовалути преди приемането на законодателството. 

Предвижда се комисията да разгледа мярката в периода от 21 октомври до 3 ноември, но може да се наложи плановете ѝ да бъдат коригирани предвид оставката на подкрепящата криптовалутите министър-председателка Лиз Тръс, която беше обявена в четвъртък, 20 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.