НАЧАЛО Регулации

Великобритания вече може да конфискува Биткойн

03.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания вече може да конфискува Биткойн

Наскоро властите в Обединеното кралство приеха вторично законодателство, целящо да засили възможностите им за конфискуване на крипто активи, като Биткойн (BTC), които са замесени в незаконни дейности.

Това развитие идва след влизането в сила на Закона за икономическата престъпност и корпоративната прозрачност през миналата година. Това законодателство предоставя на властите правомощието да замразяват и конфискуват криптоактиви, за които има подозрения, че подпомагат престъпления като пране на пари и трафик на наркотици.

От 26 април новият закон ще позволи на британските правоприлагащи органи да замразяват дигитални активи за срок до 90 дни, без да е необходима съдебна заповед, ако има подозрения за участие в престъпление. Тази мярка има за цел да прекъсне незаконното финансиране и да предотврати движението или укриването на активи.

Предстоящото правило се основава на рамката, създадена със Закона за икономическата престъпност и корпоративната прозрачност от 2023 г. То засилва способността на правоприлагащите органи да конфискуват и обездвижват конкретни криптоактиви, свързани с престъпни деяния, включително изпиране на пари, трафик на наркотици и тероризъм.

Макар че британските органи и преди са конфискували криптоактиви в отделни случаи, очаква се новото законодателство да рационализира тези процедури.

Активирането на тези разпоредби означава значителен момент в регулирането на криптовалутите в Обединеното кралство. Заинтересованите страни разглеждат тези промени като изключително важни за борбата с престъпните дейности и за защитата на законните притежатели на активи. Освен това законодателството ще подобри способността на правоприлагащите органи да се справят с престъпленията, което ще има значителни последици за крипто сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Още една държава забрани копаенето на Биткойн

Наскоро китайското посолство напомни, че “Законът за забрана на добива на криптовалути и други виртуални активи” в Ангола официално е влязъл в сила.

21.04.2024 10:00 2 мин. четене

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.