НАЧАЛО Блокчейн

Вече могат да се обменят токени между Polkadot и Cosmos

юли 25, 2022 20:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вече могат да се обменят токени между Polkadot и Cosmos

Moonbeam, параверига за смарт договори на Polkadot, си партнира с базираната на Cosmos децентрализирана борса Osmosis, за да даде възможност за обмен на токени между екосистемите на Polkadot и Cosmos, обяви проектът на 23 юли.

Това означава, че ще бъде лесно да се прехвърлят токени между двете различни блокчейн екосистеми.

Интеграцията е достъпна чрез протокола на мрежата Axelar. Axelar е едновременно ‘мостова‘ мрежа и платформа за междуверижна комуникация за протоколи за смарт договори. Първата позволява изпращането на токени между различни блокчейни, докато втората е тази, която позволява внедряването на децентрализирани приложения в различни мрежи. Проектът набра $25 милиона в рамките на своето финансиране от серия А миналата година.

DOT, родният токен на блокчейна на Polkadot, ще бъде първият токен, поддържан от междуверижния мост, според съобщението. Moonbeam заяви, че има планове да се поддържа мост на повече монети от екосистемата Polkadot към веригата Cosmos.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Barclays предполагаемо ще инвестира ‘милиони долари’ в крипто компания

Според Moonbeam възможността за прехвърляне на монети, базирани на Polkadot, към Cosmos е важна стъпка в разширяването на междуверижната съвместимост между двете блокчейн екосистеми. Moonbeam също така заяви, че партньорството потвърждава факта, че Polkadot и Cosmos могат да съществуват като допълващи се екосистеми – въпреки че често се разглеждат като съперници, работещи по различни начини за постигане на една и съща цел.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с още едно забавяне при финализирането на транзакциите.

май 13, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.