НАЧАЛО Алткойни

Важният момент за Етериум наближава – какво да очакваме

15.05.2024 17:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Важният момент за Етериум наближава – какво да очакваме

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) може скоро да определи Етериум (ETH) като ценна книга, което може да доведе до отхвърляне на няколко заявления за спот ETH ETF.

Тази възможност беше подчертана от адвокат, специализиран в областта на дигиталните активи, предвид предстоящите решения на SEC по заявленията на големи компании като VanEck, ARK Invest/21Shares, BlackRock, Fidelity и Grayscale.

SEC трябва да вземе решение по заявлението на VanEck за спот Етериум ETF до 23 май, а окончателното решение по заявлението на ARK Invest/21Shares ще бъде взето на следващия ден. Регулаторът вече постави критични въпроси относно класификацията на Етериум като стока или ценна книга в своето известие относно заявлението на BlackRock.

Скот Джонсън, генерален партньор във Van Buren Capital, посочи, че фокусът на SEC върху това дали тези заявления отговарят на Правилата за тръст акции на стокова основа предполага, че регулаторът може да счита Етериум за ценна книга. Тази класификация би попречила на тези ETF да бъдат одобрени съгласно настоящите подадени документи.

Евентуални последици

Ако Комисията по ценните книжа и фондовите борси официално счете Етериум за ценна книга, това вероятно ще доведе до отхвърляне на всички заявления за спот ETF на Етериум. Този резултат изглежда вероятен предвид историята на SEC и настоящия политически климат. Въпреки това, както отбеляза Терънс Янг от Swan Bitcoin, подобен ход би могъл да предизвика сериозна реакция от страна на политиците, подкрепящи крипто, и на по-широката индустрия, което го прави политически чувствително решение.

Реакции и прогнози на пазара

Одобрението на спотовите Биткойн ETF в началото на януари първоначално породи надежди за подобно третиране на Етериум ETF. Оптимизмът обаче значително намаля. Според базираната на блокчейн платформа за прогнози Polymarket в момента има само 16% вероятност тези ETF-и да бъдат одобрени този месец.

Правни и политически съображения

Ако SEC класифицира Етериум като ценна книга и отхвърли заявленията за ETF, тя може да се сблъска с правни предизвикателства, подобни на тези, с които се сблъска при ETF за Биткойн. Миналата година федерален апелативен съд нареди на SEC да отмени отхвърлянето на заявлението на Grayscale за преобразуване на нейния Биткойн тръст в ETF, позовавайки се на погрешна логика по отношение на опасенията за манипулиране на пазара.

Като се има предвид, че през октомври миналата година SEC одобри ETF за фючърси върху Етериум, отхвърлянето на спот ETF на подобни основания може да доведе до по-нататъшни правни и политически битки. Добре финансираната крипто индустрия вероятно ще лобира гръмко срещу подобно решение, което може да доведе до продължителни регулаторни и правни спорове.

Заключение

Предстоящите решения на Комисията по ценните книжа и фондовите борси относно спот ETF за Етериум могат да имат дълбоки последици за пазара на криптовалути. Ако регулаторът твърди, че Етериум е ценна книга, това не само ще повлияе на тези ETF-и, но и ще създаде значителен прецедент за по-широкия крипто пазар. Тъй като индустрията се подготвя за присъдата на SEC, потенциалът за правни предизвикателства и политически последици се очертава голям.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Крипто кит с огромни загуби от търговията с алткойн – и все пак продължава да го купува

Изглежда, че един от крипто китовете активно търгува с Arbitrum (ARB) токени, извършвайки покупки и продажби с големи суми.

18.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.