НАЧАЛО Алткойни Биткойн

В момента сме в 'затишие пред буря' според Glassnode

ЮЛИ. 14, 2021 10:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В момента сме в 'затишие пред буря' според Glassnode

Докато Биткойн остава затворен в малко тесен ценови коридор през последните няколко седмици, няколко ключови верижни показателя вече показват положителна тенденция като цяло.

Това твърди последния седмичен доклад, публикуван от платформата Glassnode.


Миналата [седмица] отвори най-високите си стойности от $35,128 и [спадна] до нивото от $32,227. Започва да се усеща като тишина преди бурята, тъй като приглушена и тиха активност се появява както в спот, дериватите, така и във верижните метрики”, отбелязват изследователите на Glassnode.


Glassnode подчерта ранните признаци за възстановяване на хашрейта на Биткойн след репресиите в Китай за добив на BTC, което принуди местните пулове за копаене да спрат дейността си или да се преместят в чужбина. 


Скоростта, с която се възвръща изчислителната мощ в мрежата на флагманската криптовалута, може да определи дали цялостните пазарни настроения са мечи или бичи, отбелязват изследователите.


Според доклада, общата изчислителна мощност на Биткойн се е възстановила до известна степен от скорошния си спад от 55% до загуба от 39%. Ако показателят остане на това ниво, това би означавало, че почти една трета от хеширащата мощност, която е била засегната от положението Китай, се е върнала онлайн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този индикатор може да потвърди началото на следващия алткойн сезон

Ако хашрейтът се възстанови бързо, това може да означава, че значителен брой миньори успешно са подновили дейността си. В допълнение, това също може да намали натиска от продажбите, тъй като тези миньори ще могат да печелят отново и да не се притесняват от ликвидирането на печалбите си.


В същото време общата нетна позиция на активните Биткойн миньори отново нараства, което означава, че те увеличават своите BTC притежания с достатъчно висока скорост, за да компенсират продажбите, извършвани от миньорите, спрели дейността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх? - JPMorgan

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света