НАЧАЛО Други

Успехът на ChatGPT донесе почти $1 милиард в приходи за OpenAI

август 31, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Успехът на ChatGPT донесе почти $1 милиард в приходи за OpenAI

Компанията за изследвания на изкуствения интелект OpenAI бързо наближава значителен етап от $1 милиард годишни приходи. Това постижение следва отблизо забележителния възход на ChatGPT в технологичния сектор. 

През 2022 г. компанията се сблъска със значителен финансов неуспех, като претърпя загуба от $540 милиона, отбелязвайки значителна промяна в траекторията си.

ChatGPT бързо получи световно признание, като за рекордно кратко време натрупа впечатляваща потребителска база от над 100 милиона месечни потребители. Според доклад на The Information компанията, отговорна за иновативния AI чатбот, е готова да пожъне плодовете на това забележително пътуване през настоящата година.

Настоящата година безспорно се характеризира с голямото влияние, което оказва изкуственият интелект. Тази концепция придоби нова популярност, задвижвана от забележителни интеграции и нови технологии, въведени през този период. Въпреки това нито една от тези разработки не е имала вирусното въздействие на ChatGPT, нито пък някоя компания се е радвала на успех, сравним с този на нейния създател.

В момента OpenAI е на път да премине прага от $1 милиард приходи, което до голяма степен се дължи на триумфалното представяне на чатбота. Това несравнимо постижение следва етап на несигурност и неубедителни резултати през предходните години, особено ясно изразени в загубата на компанията от $540 милиона през 2022 г.

В доклада се подчертава значителното нарастване на месечните приходи на предприятията с изкуствен интелект, които достигат приблизително $80 милиона. Тази цифра представлява значително увеличение в сравнение с приходите от $28 милиона през предходната година, което е в съответствие с въвеждането на системата ChatGPT.

Тази технология безспорно получи широко признание, отбелязано като революционна иновация в своята област. Вследствие на това тя предизвика ожесточена конкуренция в областта, а големи играчи като Google и известни личности като Илон Мъск се надпреварваха да представят свои собствени алтернативи.

OpenAI получи значителна подкрепа, за което свидетелства инвестицията на Microsoft в размер на $10 милиарда – ход, който изглежда носи значителни дивиденти. Забележителният успех на генеративната система за изкуствен интелект и на чатбота се оказа изключително ползотворен и за двете участващи компании.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.