НАЧАЛО Крипто Крими

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

Както стана дума, Tornado Cash се оказа в разгара на скандал, който я замеси в атаките срещу блокчейн мостове на Етериум (ETH), включително моста Horizon на Harmony, от страна на спонсорираната от Северна Корея хакерска група Lazarus.

За да се влошат още повече нещата за миксера, на бял свят излязоха нови данни, които показват, че Tornado Cash досега е получил 74.7% от общия размер на средствата, изпрани в мрежата на Етериум, или до 300,160 ETH, според доклада за средногодишния анализ на блокчейн сигурността и борбата с прането на пари за 2022 г. на фирмата за блокчейн сигурност SlowMist.

Що се отнася до останалите средства, около 24% от тях (95,570 ETH) все още се намират в портфейлите на хакерите, докато 1.5% (6,250 ETH) са били изпратени в платформа за търговия.

Източник на първоначалното финансиране на атаките

Освен това изследването установи, че на Tornado Cash се пада най-голямата част от първоначалното финансиране за инциденти, свързани с пране на пари в мрежите на Етериум и Биткойн (BTC).

Според доклада на SlowMist подозрителните тегления, свързани с тези инциденти със сигурността, са се извършвали и от крипто борси, определени платформи за търговия и дори от личните крипто портфейли на физически лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CEO-то на Kraken остава оптимист за Биткойн


Tornado Cash и използването му в прането на пари

Забележително е, че Tornado Cash изглежда е бил използван за изпиране на дигитални активи на стойност над $7 милиарда от създаването му през 2019 г., включително активите, откраднати от Lazarus, което принуди Министерството на финансите на САЩ да наложи санкции на услугата за смесване на транзакции в началото на август.

Въпреки това ситуацията, довела до този резултат, може да излезе още повече извън контрол, тъй като експерти по блокчейн, включително бивш анализатор на ФБР, прогнозираха, че проблемът с хаковете в пространството от Северна Корея ще се задълбочи.

В същото време, на фона на всичките проблеми свързани с Tornado Cash, общата заключена стойност (TVL) в платформата отбеляза ръст от над $140 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене