НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ иска да открие разследване срещу Binance и Tether

октомври 27, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ иска да открие разследване срещу Binance и Tether

Двама републикански законодатели в САЩ - сенатор Синтия Лумис и представител на Френч Хил - призоваха за разследване на водещата борса за криптовалути Binance и стабилната монета Tether заради предполагаемото им участие във финансирането на тероризма.

В писмо, адресирано до Министерството на правосъдието на САЩ, сенатор Луммис и представител Хил поискаха задълбочена оценка на това дали Binance и Tether предоставят значителна подкрепа и ресурси за тероризма чрез потенциални нарушения на законите за санкциите и Закона за банковата тайна.

Те също така призоваха Министерството на правосъдието да приключи своето разследване и да издаде решение относно наказателните обвинения, свързващи Binance и Tether с нападенията, извършени в Израел от свързаната с Палестина военна групировка Хамас. Освен това според информацията те настояват, че решението на съда трябва да отразява нивото на отговорност, което Binance и Tether носят по този въпрос.

Следва да се отбележи, че Binance по-рано обяви спирането на над 100 сметки, за които се твърди, че са свързани с военната групировка Хамас. Tether също така заяви, че е замразила дигитални активи на стойност над $873,000. Тези индивидуални действия предполагат готовност за сътрудничество с правоприлагащите органи в борбата с финансирането на тероризма чрез криптовалути. Наскоро Хамас извърши нападение срещу Израел и беше разкрито, че нелегалната военна групировка е получавала финансиране чрез дигитални валути.

В съответствие със съдържанието на писмото, адресирано до главния прокурор Мерик Гарланд, законодателите твърдят, че “Хамас, Палестинският ислямски джихад и Хизбула получават финансиране чрез криптоактиви от август 2021 г. насам, въпреки че последващите доклади предполагат, че нивата на финансиране, посочени в статията, може да не са точни“.

Искането за наказателно преследване на Tether и Binance вероятно ще бъде сериозно разгледано, като се има предвид, че то идва от двама видни служители, известни със застъпничеството си за регулиране на криптовалутите. Освен това тези законодатели не са първите, които изразяват подкрепата си за борбата с финансирането на тероризма чрез криптовалути.

Само миналата седмица двупартийна група от 105 законодатели, водена от сенаторите Елизабет Уорън, Роджър Маршал и представителя Шон Кастен, призова Белия дом да предприеме значителни мерки за предотвратяване на използването на криптовалути от Хамас и Палестинския ислямски джихад.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.