НАЧАЛО Биткойн

Биткойн по пътя на “историческо движение” – анализатор споделя обещаваща прогноза

октомври 26, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн по пътя на “историческо движение” – анализатор споделя обещаваща прогноза

Анализатор, познат като "TechDev", очаква безпрецедентен бичи скок на цената на Биткойн (BTC) въз основа на два ключови показателя.

TechDev посочи, че общата пазарна капитализация на дигиталните активи в момента показва най-високото ниво на компресия, регистрирано някога на месечна база. Това предполага, че предстои значителен пробив:

Месечната пазарна капитализация на криптовалутите е с най-високата си компресия, някога. Вярвам, че предстои историческо движение.

Анализаторът използва широчината на лентите на Болинджър (BBW) – метрика, показваща волатилността на цените. Тя показва, че когато волатилността намалява, горните и долните ленти на се разширяват, и обратно. Както се вижда от графиката, понастоящем BBW е по-ниска от нивата, наблюдавани преди значителните възходящи движения както през 2016 г., така и през 2020 г.

TechDev подчерта още, че с помощта на тази метрика Биткойн изглежда готов за пробив, дори по-съществен от този, наблюдаван през 2020 г.

Освен това анализаторът разгледа метриката Vortex Indicator, която оценява две тренд линии – VI+ и VI-. Той отбеляза, че това е едва третият случай от 2016 г. насам, в който двете VI трендови линии на Биткойн се пресичат на двумесечната графика на актива. В исторически план подобни пресичания са водили до значителни ценови скокове за водещата криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.