НАЧАЛО Алткойни

Uniswap води Coinbase по обем на спот търговията

август 31, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap води Coinbase по обем на спот търговията

Въпреки трудното пътуване, светът на децентрализираните финанси (DeFi) постигна значителен напредък с течение на времето. 

Uniswap е основен пример в това отношение, а последният доклад за обема предлага интригуващ поглед върху динамиката на търсенето в рамките на DeFi пейзажа.

Задълбоченият анализ на обемите на търговия във веригата на спот пазара разкри, че Uniswap е надминала Coinbase през първото и второто тримесечие на тази година. Този резултат едва ли е изненадващ в светлината на събитията от предходната година, при които множество физически лица се сблъскаха със загуби на своите крипто притежания, държани на FTX. Този конкретен инцидент подтикна крипто ентусиастите към по-голяма склонност към децентрализирани борси.

Но какви последици има това за DeFi сферата? Това наблюдение може потенциално да означава ключов момент в сферата на криптовалутите. То служи като потвърждение за продължаващото разработване на крипто продукти, съобразени с децентрализираното финансиране и решенията за самостоятелно попечителство.

Значението на това, че Uniswap надминава Coinbase, не бива да се подценява, тъй като хвърля светлина върху мащаба, в който Uniswap работи. Случилото се е особено впечатляващо, като се има предвид, че Coinbase се нарежда сред водещите централизирани борси в световен мащаб. Постижението обаче не е единственият триумф на децентрализираната борса (DEX). 

Uniswap наскоро завоюва челната позиция сред DEX-овете в мрежата Optimism по отношение на седмичния обем на търговия.

Нарастващата полезност на Uniswap е отражение на последователния ръст на потребителската база на платформата през тази година. От началото на 2023 г. Uniswap се сдоби с общо 73,215 нови адреса. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ще издаде ли Coinbase криптовалута на собствената си мрежа Base?

Главният юридически директор на Coinbase Пол Гревал спомена, че борсата за криптовалути обмисля възможността за въвеждане на токен за Base, нейната верига от втори слой на Етериум.

септември 26, 2023 16:00 1 мин. четене

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.