НАЧАЛО Регулации

Uniswap отговори на “нападките” на SEC

22.05.2024 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap отговори на “нападките” на SEC

Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за търговия Uniswap, оспори потенциално регулаторно действие от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) с аргумента, че криптовалутите не трябва да се класифицират като ценни книжа, а по-скоро като дигитални активи, подобни на PDF файловете.

Базираният в Ню Йорк стартъп опроверга обвиненията в управление на нерегистрирана борса и брокерски дилър, след като SEC издаде “Wells notice”, документ сигнализиращ за намерение за правни действия.

По време на неотдавнашна пресконференция, проведена по Zoom, Марвин Амори, главен юридически директор на Uniswap Labs, опроверга предположението на SEC, като заяви, че токените трябва да се разглеждат като файлов формат за стойност, а не по своята същност като ценни книжа. Той подчерта, че е необходимо SEC да преразгледа определенията, свързани с борсите, брокерите и инвестиционните договори, за да обхване техните операции.

Uniswap Labs изрази готовността си да води съдебни дела, ако е необходимо, като изрази увереност в своята позиция. Дружеството подчерта потенциалните рискове за SEC при оспорване на техните дейности, предполагайки по-широко въздействие върху регулаторния пейзаж.

Позицията на председателя на SEC Гари Генслер по отношение на децентрализираните борси и дигиталните активи попадна под ударите на отговора на Uniswap Labs, в който се изтъкват уникалните характеристики на UNI и LP токените.

UNI, служещ като инструменти за управление на Uniswap, беше защитен с твърдението, че не отговарят на критериите на теста на Хауи – правен стандарт за инвестиционни договори. По подобен начин LP токените, които са неразделна част от механизма за осигуряване на ликвидност на Uniswap, бяха представени като счетоводни инструменти, а не като инвестиционни инструменти, поради което не попадат в обхвата на регулирането на ценните книжа.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.