НАЧАЛО Други

Uniswap набира $165 милиона в ново финансиране

октомври 14, 2022 18:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap набира $165 милиона в ново финансиране

Може би мечият пазар не е отблъснал рисковите капиталисти, които искат да финансират DeFi проекти, тъй като Uniswap обяви последното си набиране на $165 милиона, ръководено от Polychain Capital.

Основателят на Uniswap – Хейдън Адамс обяви набирането на средствата с публикация:

Толкова съм развълнуван да съобщя, че набрахме 165 млн. долара финансиране от серия Б.

Стартъпът работи с няколко инвеститора, включително Polychain и един от суверенните фондове на Сингапур, за набиране на капитал в размер на $100-200 милиона при оценка от около $1 милиард, съобщиха източници. В кръг от финансиране от серия Б към Polychain Capital се присъединяват Paradigm, SV Angel, Variant и a16z crypto.

Децентрализираната борса (DEX) е приложение, което позволява на потребителите да търгуват криптовалута директно помежду си. Uniswap е DEX базирана на Етериум (ETH), която позволява на потребителите да разменят ERC-20 токени.

Peer-to-peer характера на тези децентрализирани борси ги превърна в популярна опция сред търговците, търсещи по-частен начин на търговия, но също така те се превърнаха в интересна цел за киберпрестъпниците.

През юли хакер успя да открадне средства на стойност $8 милиона. Това се е случило чрез фишинг измама насочена към потребителите на Uniswap. През октомври в друг подобен случай бяха откраднати $23 милиона от друга децентрализирана борса – Transit Swap.

Стартирането на Фондация Uniswap беше посочена от Адамс като пример за продължаваща подкрепа около Uniswap общността. Той заяви, че тя олицетворява това, което децентрализираната общност може да постигне, а отделна индивидуална компания не би могла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash


Хейдън Адамс каза:

Общността на управляващите наскоро гласува за създаването на Фондация Uniswap. Тя ще допринесе за децентрализираното развитие на протокола и ще предостави поне $60 милиона под формата на безвъзмездни средства за проекти на общността през следващите няколко години.

Той добави, че от стартирането си Uniswap расте, развива се и поддържа търговски обем от $1.2 трилиона.

Към края основателя изрази благодарност за подкрепата към общноста, потребители, инвеститори и  екипа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене