НАЧАЛО Други

Uniswap набира $165 милиона в ново финансиране

октомври 14, 2022 18:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap набира $165 милиона в ново финансиране

Може би мечият пазар не е отблъснал рисковите капиталисти, които искат да финансират DeFi проекти, тъй като Uniswap обяви последното си набиране на $165 милиона, ръководено от Polychain Capital.

Основателят на Uniswap – Хейдън Адамс обяви набирането на средствата с публикация:

Толкова съм развълнуван да съобщя, че набрахме 165 млн. долара финансиране от серия Б.

Стартъпът работи с няколко инвеститора, включително Polychain и един от суверенните фондове на Сингапур, за набиране на капитал в размер на $100-200 милиона при оценка от около $1 милиард, съобщиха източници. В кръг от финансиране от серия Б към Polychain Capital се присъединяват Paradigm, SV Angel, Variant и a16z crypto.

Децентрализираната борса (DEX) е приложение, което позволява на потребителите да търгуват криптовалута директно помежду си. Uniswap е DEX базирана на Етериум (ETH), която позволява на потребителите да разменят ERC-20 токени.

Peer-to-peer характера на тези децентрализирани борси ги превърна в популярна опция сред търговците, търсещи по-частен начин на търговия, но също така те се превърнаха в интересна цел за киберпрестъпниците.

През юли хакер успя да открадне средства на стойност $8 милиона. Това се е случило чрез фишинг измама насочена към потребителите на Uniswap. През октомври в друг подобен случай бяха откраднати $23 милиона от друга децентрализирана борса – Transit Swap.

Стартирането на Фондация Uniswap беше посочена от Адамс като пример за продължаваща подкрепа около Uniswap общността. Той заяви, че тя олицетворява това, което децентрализираната общност може да постигне, а отделна индивидуална компания не би могла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash


Хейдън Адамс каза:

Общността на управляващите наскоро гласува за създаването на Фондация Uniswap. Тя ще допринесе за децентрализираното развитие на протокола и ще предостави поне $60 милиона под формата на безвъзмездни средства за проекти на общността през следващите няколко години.

Той добави, че от стартирането си Uniswap расте, развива се и поддържа търговски обем от $1.2 трилиона.

Към края основателя изрази благодарност за подкрепата към общноста, потребители, инвеститори и  екипа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.