НАЧАЛО Крипто Крими

Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash

14.10.2022 12:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash

Министерството на финансите на Съединените щати е изправено пред правно предизвикателство след решението си да забрани Tornado Cash.

Tornado Cash е услуга за смесване на криптовалути, която прикрива произхода на транзакциите с крипто. 

В жалбата, която беше подадена в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Флорида в сряда, 13 октомври, се твърди, че санкциите на Министерството на финансите нарушават правомощията му и са насочени срещу инвеститорите в криптовалути в САЩ. 

Coin Center, организация за защита на криптовалутите и група потребители, които зависеха от Tornado Cash поради редовни опасения за неприкосновеността на личния живот, посочи 78-ия министър на финансите на САЩ Джанет Йелън като един от ответниците в своя иск.

Обвиненията срещу Tornado Cash

През август Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ обвини Tornado Cash в пране на пари.

Службата за контрол на чуждестранните активи заяви, че Tornado е изпирала криптовалути на стойност над $7 милиарда, откакто е основана през 2019 г. Тази цифра включва някои виртуални валути, които са били откраднати от хакерска организация, финансирана от Северна Корея.

Освен това управляващата агенция наложи санкции на криптовалутни портфейли, свързани с Tornado Cash, в допълнение към свързания с тях код, известен като смарт договори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


В съдебния иск се твърди, че има основателни причини хората да използват технологии за подобряване на неприкосновеността на личния живот, като Tornado Cash. В резултат на санкциите на OFAC срещу смесителя за поверителност – който работи чрез обединяване на пари, за да се скрие изпращачът на всяка конкретна транзакция – тези лица сега по същество разкриват пълната си история на транзакциите на всеки, който разглежда данните в мрежата.

“Една заповед, която ефективно задължава ответниците да декриминализират използването на 20 адреса на Tornado Cash, би позволила на ищците да извършват законните си дейности с известна степен на анонимност, да използват предпочитания от тях софтуерен инструмент без страх от санкции и да участват във важни асоциации за изразяване на мнение”, се посочва в иска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.