НАЧАЛО Крипто Крими

Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash

октомври 14, 2022 12:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash

Министерството на финансите на Съединените щати е изправено пред правно предизвикателство след решението си да забрани Tornado Cash.

Tornado Cash е услуга за смесване на криптовалути, която прикрива произхода на транзакциите с крипто. 

В жалбата, която беше подадена в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Флорида в сряда, 13 октомври, се твърди, че санкциите на Министерството на финансите нарушават правомощията му и са насочени срещу инвеститорите в криптовалути в САЩ. 

Coin Center, организация за защита на криптовалутите и група потребители, които зависеха от Tornado Cash поради редовни опасения за неприкосновеността на личния живот, посочи 78-ия министър на финансите на САЩ Джанет Йелън като един от ответниците в своя иск.

Обвиненията срещу Tornado Cash

През август Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ обвини Tornado Cash в пране на пари.

Службата за контрол на чуждестранните активи заяви, че Tornado е изпирала криптовалути на стойност над $7 милиарда, откакто е основана през 2019 г. Тази цифра включва някои виртуални валути, които са били откраднати от хакерска организация, финансирана от Северна Корея.

Освен това управляващата агенция наложи санкции на криптовалутни портфейли, свързани с Tornado Cash, в допълнение към свързания с тях код, известен като смарт договори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


В съдебния иск се твърди, че има основателни причини хората да използват технологии за подобряване на неприкосновеността на личния живот, като Tornado Cash. В резултат на санкциите на OFAC срещу смесителя за поверителност – който работи чрез обединяване на пари, за да се скрие изпращачът на всяка конкретна транзакция – тези лица сега по същество разкриват пълната си история на транзакциите на всеки, който разглежда данните в мрежата.

„Една заповед, която ефективно задължава ответниците да декриминализират използването на 20 адреса на Tornado Cash, би позволила на ищците да извършват законните си дейности с известна степен на анонимност, да използват предпочитания от тях софтуерен инструмент без страх от санкции и да участват във важни асоциации за изразяване на мнение“, се посочва в иска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене