НАЧАЛО Крипто Крими

Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash

октомври 14, 2022 12:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash

Министерството на финансите на Съединените щати е изправено пред правно предизвикателство след решението си да забрани Tornado Cash.

Tornado Cash е услуга за смесване на криптовалути, която прикрива произхода на транзакциите с крипто. 

В жалбата, която беше подадена в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Флорида в сряда, 13 октомври, се твърди, че санкциите на Министерството на финансите нарушават правомощията му и са насочени срещу инвеститорите в криптовалути в САЩ. 

Coin Center, организация за защита на криптовалутите и група потребители, които зависеха от Tornado Cash поради редовни опасения за неприкосновеността на личния живот, посочи 78-ия министър на финансите на САЩ Джанет Йелън като един от ответниците в своя иск.

Обвиненията срещу Tornado Cash

През август Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ обвини Tornado Cash в пране на пари.

Службата за контрол на чуждестранните активи заяви, че Tornado е изпирала криптовалути на стойност над $7 милиарда, откакто е основана през 2019 г. Тази цифра включва някои виртуални валути, които са били откраднати от хакерска организация, финансирана от Северна Корея.

Освен това управляващата агенция наложи санкции на криптовалутни портфейли, свързани с Tornado Cash, в допълнение към свързания с тях код, известен като смарт договори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


В съдебния иск се твърди, че има основателни причини хората да използват технологии за подобряване на неприкосновеността на личния живот, като Tornado Cash. В резултат на санкциите на OFAC срещу смесителя за поверителност – който работи чрез обединяване на пари, за да се скрие изпращачът на всяка конкретна транзакция – тези лица сега по същество разкриват пълната си история на транзакциите на всеки, който разглежда данните в мрежата.

“Една заповед, която ефективно задължава ответниците да декриминализират използването на 20 адреса на Tornado Cash, би позволила на ищците да извършват законните си дейности с известна степен на анонимност, да използват предпочитания от тях софтуерен инструмент без страх от санкции и да участват във важни асоциации за изразяване на мнение”, се посочва в иска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.