НАЧАЛО Алткойни

Uniswap достигна $4 милиарда в суапове през мобилното си приложение

15.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap достигна $4 милиарда в суапове през мобилното си приложение

Uniswap, водеща децентрализирана борса (DEX), достигна значителен етап от $4 милиарда в суапове чрез мобилното си приложение.

Макар че обемите на децентрализираната търговия все още са малки в сравнение с централизираните борси, Uniswap изигра решаваща роля за разширяването на крипто и DeFi инфраструктурата, като предложи достъпни и безгранични суапове.

Платформата включва опционални процедури за опознаване на своя клиента (KYC), въпреки че някои двойки остават достъпни без този процес. Уеб приложението на Uniswap също така предоставя лимитирани поръчки, за да симулира централизирана търговия и да автоматизира решенията.

Uniswap е налична на над седем водещи блокчейна от първи слой, включително Ethereum, Arbitrum, Avalanche, Binance Smart Chain, XDAI, Optimism и Polygon, които хостват нови токени. Високата ликвидност и водещата позиция на DEX му позволяват да предлага по-добри суапове в сравнение с ценовите агрегатори. За потребителите на уеб приложения Uniswap улеснява лесния суап между различни портфейли и мрежи.

Uniswap намекна за поддръжка на активи от трети слой, които включват рестартиране на токени или други активи въз основа на заключващи обезпечения под формата на ETH. Въпреки че все още няма ясна дефиниция на активите от трети слой, тези проекти обикновено възнаграждават точки или заместващи баланси и се очаква да стартират нови токени и децентрализирани комплекси.

Въпреки по-бавния сезон на DeFi в сравнение с 2021 г., Uniswap остава лидер сред DEX-овете с над $5.36 милиарда обща блокирана стойност към момента на писане на статията, което е повече от два пъти повече от най-близкия му конкурент PancakeSwap. Uniswap обработва приблизително $1.3 милиарда дневни обеми на търговия в своите версии и пулове за ликвидност, като почти 50% от активността е на базираната на Етериум платформа – Uniswap V3. Тя взаимодейства с около 156,000 уникални портфейла дневно, въпреки че някои от тях са свързани с ботове за търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Как крипто кит превърна $2,775 в над $2.2 милиона за една вечер

Един крипто кит е постигнал забележителен подвиг, както съобщиха анализаторите на доставчика на данни за криптовалути Lookonchain.

20.05.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.