НАЧАЛО Други

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

23.04.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) - Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс - подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

Съдебното дело на SEC е било белязано от неверни твърдения и е било лишено от доказателства. Съдия Робърт Шелби упрекна SEC в неправомерно поведение, като разпореди частично плащане на съдебните такси на DEBT Box. Уелш и Уоткинс бяха обвинени в неверни твърдения и неадекватно представяне на доказателства.

Комисията по ценни книжа и фондови борси обвини DEBT Box, че е измамила инвеститорите с $49 милиона, което е довело до замразяване на активи, отменено по-късно поради подвеждащи изявления. Гурбир Гревал, ръководител на отдела за правоприлагане на SEC, се извини за поведението на отдела, като назначи нови правни представители и разпореди обучение на персонала.

Този случай подчертава предизвикателствата при регулирането на нововъзникващи финансови технологии като криптовалутите и значението на задълбочените и точни правни процедури.

Оставките и съдебната критика също така подчертават отчетността, необходима в регулаторните органи, за да се поддържа общественото доверие и да се гарантира справедливо прилагане на финансовите закони. Подобни инциденти могат да подтикнат регулаторните органи да преразгледат подходите си към правоприлагането и съдебните дела, като подчертаят необходимостта от прозрачност, почтеност и усърдие при воденето на съдебни дела срещу субекти, работещи в бързо развиващия се криптовалутен пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.