НАЧАЛО Други

Украйна набира над $600,000 чрез продажби на NFT за възстановяване на културни обекти

април 4, 2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украйна набира над $600,000 чрез продажби на NFT за възстановяване на културни обекти

Украйна възнамерява да използва приходите от продажбите на NFT за възстановяване на музеи, театри и други културни и наследствени обекти, които са били унищожени по време на войната с Русия.

Украйна продаде 1,282 NFT в първия ден за общо 190 Етериум, което се равнява на приблизително $655,000 към момента на писане, съобщи Bloomberg News, цитирайки имейл от Министерството на цифровата трансформация.

Страната възнамерява да използва приходите за възстановяване на културни и наследствени обекти като музеи и театри, които бяха разрушени по време на войната с Русия.

Украинският MetaHistory NFT-Museum сподели напредъка на продажбите през целия ден с последното публично изчисление, обявено за 1,153 NFT, продадени за повече от $500,000. Страната също така обяви, че ще раздаде безплатно един от уникалните NFT, за да отпразнува достигането на половин милион.

Освен това META HISTORY обяви, че само хора, които притежават един от NFT, ще имат право да закупят потенциалните 100 печеливши произведения на изкуството, както и първите четири произведения на изкуството, създадени от проекта.

Прочети Още: Анализатор предвижда 190% възход за този алткойн

Когато Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна в края на февруари, хора от цял ​​свят започнаха да даряват криптовалута на различни неправителствени организации, които помагаха във военните усилия. Украйна бързо се включи и започна да публикува официални адреси на портфейли, на които хората могат да даряват.

В отговор крипто общността и индустрията се активизираха с пълна сила и дариха милиони в криптовалута и дори NFT. Официалният уебсайт на правителството за даренията посочва, че страната е получила повече от $70 милиона в криптовалута от началото на войната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене