НАЧАЛО Други

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

Вицепремиерът на Украйна и министър на дигиталната трансформация Михайло Фьодоров публикува в четвъртък в Twitter разбивка на разходите на фонда за направените покупки за каски и дигитални оптични мерници за пушки, наред с друго оборудване.

По-голямата част, около $11 милиона, е отишла за безпилотни летателни апарати, следвани плътно от бронежилетки, компютърен хардуер и софтуер.

Благодаря на крипто общността за подкрепата от началото на пълномащабното нахлуване„, написа министърът в Twitter.

Даренията бяха направени на организацията с нестопанска цел „Помощ за Украйна„, която се управлява от украинското Министерство на дигиталната трансформация. Крипто платежните релси се осигуряват от крипто борсата FTX, украинската борса Kuna Exchange и доставчика на DeFi стейкинг Everstake. Фондът беше създаден за първи път през март.

Въпреки мечия пазар криптовалутите се превърнаха в основен инструмент на отбраната на Украйна, осигуряващ гъвкавост и бързина, които буквално спасиха живота на нашите войници„, написа Александър Борняков в Twitter в края на юли.

Всяка „крипто зима“ води до „крипто пролет“, но индустрията е тук, за да остане.

Даренията могат да се правят, като се използват, наред с други, Биткойн (BTC), Етериум (ETH), USDT, Solana (SOL) и Polkadot (DOT). Набраните средства се насочват към програми за хуманитарна помощ и въоръжените сили на Украйна.

Предистория на крипто даренията

Крипто общността – която започна да прави дарения в началото на инвазията – досега е събрала над $60 милиона за фонда, според уебсайта на НПО-то.

Русия премина през територията на Украйна на 24 февруари след седмици на струпване на войски по границите на страната, което предизвика глобално осъждане на Русия, включително икономически санкции, предвождани от САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: $70 милиарда напуснаха пазара – Биткойн пада под $22,000


Украйна, страна, която е приятелски настроена към криптовалутите, легализира дигиталните активи тази година след нахлуването на Русия с приемането на закона „За виртуалните активи“ през февруари, който по-късно беше ратифициран от президента на страната Володимир Зеленски през март.

Законът постави началото на официална рамка за създаването на легален пазар за дигитални активи и установи лицензионен режим и регулаторен надзор. Законът съвпада с даренията от крипто общността, за които се твърди, че са в размер на стотици милиони.

Волатилните цени на криптовалутите оказаха негативно въздействие върху общата покупателна способност, от която Украйна се нуждае, за да съхранява своите боеприпаси и доставки. Страната все пак направи отделна покупка на стойност $58 милиона преди последния голям „спад“ през юни, заяви Алекс Борняков, заместник-министър на дигиталната трансформация на Украйна.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене