НАЧАЛО Биткойн

$70 милиарда напуснаха пазара – Биткойн пада под $22,000

19.08.2022 13:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$70 милиарда напуснаха пазара – Биткойн пада под $22,000

Пазарът на криптовалути регистрира отлив на капитал, който намали печалбите, реализирани през последните седмици.

Вследствие на това натискът от продажби се наблюдава при активи като Биткойн (BTC), който направи корекция, докато е изправен пред битката да задържи цената си над $20,000.

Всъщност към 19 август общата капитализация на световния крипто пазар възлиза на $1.05 трилиона, като през последните 24 часа спадна с близо $70 милиарда спрямо $1.12 трилиона само ден по-рано, по данни на CoinMarketCap.

Експертът по търговия с криптовалути Майкъл Ван де Поуп призна, че текущата пазарна капитализация е на критично ниво на съпротива. В Twitter публикация, споделена на 19 август, Поуп отбеляза, че пазарът вероятно ще се повиши, ако капиталът пробие над $1.2 трилиона.

“Общата пазарна капитализация все още е графиката, която трябва да се наблюдава. Отхвърлена при важна зона на съпротива и пробив на нарастващия клин. Задържа се над 200-седмичната МА и вероятно продължава да го прави. Пробив над $1.2 трилиона и е време за купон”, каза Поуп.

Биткойн не успява да пробие над $25,000

Забележително е, че водещата криптовалута е в краткосрочно рали, опитвайки се да задържи възхода си над $25,000. Активът обаче изгуби инерция, като за 24 часа поевтиня с почти 7%. Към момента на публикуване Биткойн се търгува на $21,800.

Като цяло пазарът се понижи в отговор на последното повишение на лихвения процент от страна на Федералния резерв в опит да потисне рязко растящата инфлация. Решението на Фед се считаше за жизненоважно за по-нататъшния ход на пазара.

Надеждите за рали на криптовалутите намаляват

Разпродажбата притъпи надеждите за потенциално пазарно рали през втората половина на годината след значителната корекция през първите шест месеца на 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн в момента е „евтин“, твърди експерт от Fidelity


По-специално, крипто пространството беше измъчвано от фалити и проблеми с ликвидността, наред с провалените проекти. Оттогава насам секторът е загубил около $2 трилиона капитализация от бичия период през ноември 2021 г.

Интересно е, че пазарът губи инерция и от ралито на Етериум (ETH), което беше от решаващо значение за стимулирането на целия сектор. Това се случва в очакване на Сливането (или The Merge), което ще отбележи прехода на актива към консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoS).

Част от анализаторите изразяват мнение, че ако Сливането е успешно, секторът може да преживее събитие от типа “купи слуха, продай новината“, съдейки по неотдавнашните печалби на втората по ранг криптовалута.

Освен това, след като преди това водеше пазара по печалби, Етериум се коригира с почти 9% за седем дни и към момента на публикуване се търгува на $1,730.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.