НАЧАЛО Биткойн

$70 милиарда напуснаха пазара – Биткойн пада под $22,000

август 19, 2022 13:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$70 милиарда напуснаха пазара – Биткойн пада под $22,000

Пазарът на криптовалути регистрира отлив на капитал, който намали печалбите, реализирани през последните седмици.

Вследствие на това натискът от продажби се наблюдава при активи като Биткойн (BTC), който направи корекция, докато е изправен пред битката да задържи цената си над $20,000.

Всъщност към 19 август общата капитализация на световния крипто пазар възлиза на $1.05 трилиона, като през последните 24 часа спадна с близо $70 милиарда спрямо $1.12 трилиона само ден по-рано, по данни на CoinMarketCap.

Експертът по търговия с криптовалути Майкъл Ван де Поуп призна, че текущата пазарна капитализация е на критично ниво на съпротива. В Twitter публикация, споделена на 19 август, Поуп отбеляза, че пазарът вероятно ще се повиши, ако капиталът пробие над $1.2 трилиона.

„Общата пазарна капитализация все още е графиката, която трябва да се наблюдава. Отхвърлена при важна зона на съпротива и пробив на нарастващия клин. Задържа се над 200-седмичната МА и вероятно продължава да го прави. Пробив над $1.2 трилиона и е време за купон“, каза Поуп.

Биткойн не успява да пробие над $25,000

Забележително е, че водещата криптовалута е в краткосрочно рали, опитвайки се да задържи възхода си над $25,000. Активът обаче изгуби инерция, като за 24 часа поевтиня с почти 7%. Към момента на публикуване Биткойн се търгува на $21,800.

Като цяло пазарът се понижи в отговор на последното повишение на лихвения процент от страна на Федералния резерв в опит да потисне рязко растящата инфлация. Решението на Фед се считаше за жизненоважно за по-нататъшния ход на пазара.

Надеждите за рали на криптовалутите намаляват

Разпродажбата притъпи надеждите за потенциално пазарно рали през втората половина на годината след значителната корекция през първите шест месеца на 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн в момента е „евтин“, твърди експерт от Fidelity


По-специално, крипто пространството беше измъчвано от фалити и проблеми с ликвидността, наред с провалените проекти. Оттогава насам секторът е загубил около $2 трилиона капитализация от бичия период през ноември 2021 г.

Интересно е, че пазарът губи инерция и от ралито на Етериум (ETH), което беше от решаващо значение за стимулирането на целия сектор. Това се случва в очакване на Сливането (или The Merge), което ще отбележи прехода на актива към консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoS).

Част от анализаторите изразяват мнение, че ако Сливането е успешно, секторът може да преживее събитие от типа „купи слуха, продай новината„, съдейки по неотдавнашните печалби на втората по ранг криптовалута.

Освен това, след като преди това водеше пазара по печалби, Етериум се коригира с почти 9% за седем дни и към момента на публикуване се търгува на $1,730.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене