НАЧАЛО Регулации

Южна Корея се консултира със САЩ за Биткойн ETF

06.02.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея се консултира със САЩ за Биткойн ETF

Ръководителят на южнокорейската Служба за финансов надзор (FSS) трябва да проведе разговори с Гари Генслер, ръководител на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), по-късно тази година относно криптовалутите и въвеждането на спот Биткойн ETF.

Както е посочено в бизнес плана, представен от директора на FSS Лий Бок-хюн, пътуванията до основните финансови пазари през второто тримесечие на 2024 г. имат за цел да съберат информация за това как Южна Корея може ефективно да регулира дигиталните активи.

Директорът Лий подчерта пред местни репортери, че неотдавнашното одобрение на спот BTC ETF от Комисията по ценните книжа и фондовите борси е оказало значително въздействие върху глобалната политика, което го е накарало да бъде ключова точка от дневния ред на FSS.

През последните години Южна Корея е изправена пред предизвикателства, свързани с корупцията, свързана с криптовалутите. Правителството реагира, като прие ново законодателство, насочено към повишаване на прозрачността по отношение на притежаваните от длъжностните лица криптовалути.

Съобщението за планираната среща на FSS с SEC съвпадна с представянето на по-строги правила за борсите за криптовалути от страна на Комисията за финансови услуги (FSC) на Южна Корея. Съгласно предложените изменения тези борси ще трябва да докладват за всички промени в ръководството и да получават одобрение преди осъществяването на нови операции.

В предложените разпоредби се предвижда, че доставчиците на услуги за виртуални активи трябва да уведомяват органите за всякакви промени в ръководството си, като гарантират, че операциите се извършват само след приемане на доклада за промените.

Освен това FSC настоява за по-голяма прозрачност, като изисква от крипто борсите да разкриват всички нарушения или случаи на неадекватна работа на техните ръководители.

Предложените от КФН изменения в момента са отворени за обществена обратна връзка и коментари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.