НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

септември 22, 2022 17:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

Криптовалутните активи конфискувани от предполагаеми данъчни нарушители в Южна Корея през 2021 и 2022 г., възлизат на близо 260 милиарда южнокорейски вона ($184 милиона).

Най-високата сума конфискувана от данъкоплатец нарушител е близо 12.5 милиарда вона или $8.87 милиона. Местна медия съобщава, че физическото лице е притежавало Биткойн (BTC) и XRP наред с други 20 криптовалути.

Южнокорейските данъчни власти започнаха да събират неплатените данъци чрез изземване на криптовалути миналата година, след като въведоха мярката през 2020 г.

Властите запорират сметката на данъчния нарушител или крипто активите му, след като получат данни от борсите. Ако данъчната сметка остане неплатена, крипто активите се продават на пазарна цена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Samsung работят върху крипто борса за Южна Корея


Данните са обобщени от Ким Санг-хун, законодател от южнокорейската дясна Партия на народната власт и член на Комисията по стратегия и финанси на Народното събрание, по информация предоставена от Министерството на финансите и други правителствени агенции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене