НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

септември 22, 2022 17:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

Криптовалутните активи конфискувани от предполагаеми данъчни нарушители в Южна Корея през 2021 и 2022 г., възлизат на близо 260 милиарда южнокорейски вона ($184 милиона).

Най-високата сума конфискувана от данъкоплатец нарушител е близо 12.5 милиарда вона или $8.87 милиона. Местна медия съобщава, че физическото лице е притежавало Биткойн (BTC) и XRP наред с други 20 криптовалути.

Южнокорейските данъчни власти започнаха да събират неплатените данъци чрез изземване на криптовалути миналата година, след като въведоха мярката през 2020 г.

Властите запорират сметката на данъчния нарушител или крипто активите му, след като получат данни от борсите. Ако данъчната сметка остане неплатена, крипто активите се продават на пазарна цена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Samsung работят върху крипто борса за Южна Корея


Данните са обобщени от Ким Санг-хун, законодател от южнокорейската дясна Партия на народната власт и член на Комисията по стратегия и финанси на Народното събрание, по информация предоставена от Министерството на финансите и други правителствени агенции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене