НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

22.09.2022 17:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

Криптовалутните активи конфискувани от предполагаеми данъчни нарушители в Южна Корея през 2021 и 2022 г., възлизат на близо 260 милиарда южнокорейски вона ($184 милиона).

Най-високата сума конфискувана от данъкоплатец нарушител е близо 12.5 милиарда вона или $8.87 милиона. Местна медия съобщава, че физическото лице е притежавало Биткойн (BTC) и XRP наред с други 20 криптовалути.

Южнокорейските данъчни власти започнаха да събират неплатените данъци чрез изземване на криптовалути миналата година, след като въведоха мярката през 2020 г.

Властите запорират сметката на данъчния нарушител или крипто активите му, след като получат данни от борсите. Ако данъчната сметка остане неплатена, крипто активите се продават на пазарна цена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Samsung работят върху крипто борса за Южна Корея


Данните са обобщени от Ким Санг-хун, законодател от южнокорейската дясна Партия на народната власт и член на Комисията по стратегия и финанси на Народното събрание, по информация предоставена от Министерството на финансите и други правителствени агенции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.