НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

септември 22, 2022 17:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

Криптовалутните активи конфискувани от предполагаеми данъчни нарушители в Южна Корея през 2021 и 2022 г., възлизат на близо 260 милиарда южнокорейски вона ($184 милиона).

Най-високата сума конфискувана от данъкоплатец нарушител е близо 12.5 милиарда вона или $8.87 милиона. Местна медия съобщава, че физическото лице е притежавало Биткойн (BTC) и XRP наред с други 20 криптовалути.

Южнокорейските данъчни власти започнаха да събират неплатените данъци чрез изземване на криптовалути миналата година, след като въведоха мярката през 2020 г.

Властите запорират сметката на данъчния нарушител или крипто активите му, след като получат данни от борсите. Ако данъчната сметка остане неплатена, крипто активите се продават на пазарна цена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Samsung работят върху крипто борса за Южна Корея


Данните са обобщени от Ким Санг-хун, законодател от южнокорейската дясна Партия на народната власт и член на Комисията по стратегия и финанси на Народното събрание, по информация предоставена от Министерството на финансите и други правителствени агенции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.