НАЧАЛО Крипто Крими

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като "Къро" или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

Този инцидент предизвика предположения, че убийството му може да е свързано с разплитащата се мистерия около изчезването на Ружа Игнатова, известна още като “Крипто кралицата“, която беше замесена в аферата OneCoin.

Говори се, че Каменов, за когото се твърди, че е участвал в различни законни и незаконни предприятия, включително баничарница, пазар за плодове и изнудвания, е притежавал важна информация, свързваща българския елит с престъпния свят.

По-рано тази година срещу Каменов бяха повдигнати обвинения във връзка с убийството на полицая Любомир Иванов. По време на разследването властите се натъкнаха на документи, предполагащи заговор за убийството на Игнатова, която изчезна през 2017 г., след като измами инвестиралите в OneCoin с $5 милиарда.

В тези документи, за които се съобщава, че са официални полицейски доклади, е замесен и български наркобарон, свързан с Каменов през 90-те години на миналия век.

В документите се твърди, че Игнатова е била убита през 2018 г. на борда на яхта в Йонийско море.

Българското Бюро за разследващи репортажи и данни (BIRD) проучи тези документи и стигна до заключението, че Каменов е бил техен “източник” по отношение на предполагаемия заговор и е възнамерявал да предостави допълнителна информация на американските следователи.

Разследващият журналист Миролюба Бенатова отбеляза внезапната промяна на вниманието към лица, които преди това са били считани за “градски легенди“, като подчерта, че Каменов, който е бил свързан с организирането на пет убийства, досега беше защитен от подобно внимание.

Бенатова подчерта още взаимовръзката между политическия и съдебния елит и лицата, замесени в организираната престъпност, които са успели да узаконят незаконните си дейности.

Понастоящем полицията не е разкрила никакви заподозрени или мотиви по случая с убийството на Каменов.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.