НАЧАЛО Други

Twitter акаунта на Хал Фини отново активен след 12 г.

декември 18, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter акаунта на Хал Фини отново активен след 12 г.

Акаунтът в Twitter, принадлежащ на Хал Фини, е активиран отново дванадесет години неактивност.

Фини е първият човек, който получава блокчейн транзакция от създателя на Биткойн (BTC) Сатоши Накамото през 2009 г. Той продължава да използва актива и да допринася за Биткойн, докато не умира от амиотрофична латерална склероза през 2014 г. 

Акаунтът на Фини в Twitter е неактивен от 2010 г. насам. През последните дни се появиха опасения, че акаунтът може да бъде изтрит в рамките на плановете на Илон Мъск за закриване на 1.5 милиарда неактивни акаунта – като по този начин неволно ще изтрие част от историята на Биткойн.

Тези опасения очевидно бяха забелязани, тъй като акаунтът на Фини отново стана активен на 16 декември. Първоначално връщането на акаунта беше посрещнато с известен скептицизъм, тъй като защитникът на BTC и софтуерен инженер Джеймсън Лоп предупреди, че хакер може да е поел контрола над акаунта.

Скоро обаче съпругата на Хал, Фран Фини, потвърди, от името на съпруга си, за да избегнат изтриването на акаунта му от Илон Мъск:

Аз съм Фран Фини. Туитвам от името на Хал, за да избегна изтриването на акаунта от Илон Мъск.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin в Топ 3 на най-доходоносните криптовалути


Новината идва малко след друго развитие, свързано с ранната активност на Биткойн. Във вторник, 13 декември, Мартин Шкрели се опита да докаже, въз основа на криптиран подпис, който гласи, че транзакцията извършена на 12 декември е от Пол Льо Ру към Фини и че именно това е първата Биткойн транзакция.

Именно заради това Шкрели смята, че Сатоши Накамото всъщност е бившият шеф на картел и програмист Пол Льо Ру.

Подписът изглежда е създаден от реалния адрес на Фини. Коментатор обаче посочи, че този тип подпис не е бил внедрен в Биткойн до смъртта на програмиста. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене