НАЧАЛО Регулации

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

октомври 13, 2021 18:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Милиардерът инвеститор и главен изпълнителен директор на компанията за рисков капитал Social Capital, Чамат Палихапития, казва, че САЩ вече не могат ефективно да забранят Биткойн и криптовалутите.

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.

“Мисля, че не можете да изтриете стойност от $3 трилион долара от света. Така че тук е, за да остане, и сега е твърде институционализиран. 

Просто има твърде много организирани фондове от капитали, които сега спекулират в цялата тази екосистема.


Днес видях туит. Има фирма, наречена Jump Trading. Това е организация за високочестотна търговия и [споделиха] няколко снимки, на които наеха куп хора, за да започнат лагер за кодене на Solana. […]


Така че, когато имате хора с високи финанси, които наистина са поверени на това нещо и имате 3 трилиона долара стойност, която ще отиде до 6 трилиона долара и след това ще отиде до 10 трилиона долара, това не може да изчезне.


Ето защо мисля, че Пауъл и Генслер трябваше да споменат някаква форма, [като един вид казват], че ‘няма да забраним тези неща’, защото знаят, че това не е възможно.”

По-рано този месец председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че няма планове да налага забрана на криптовалутите.

По-малко от седмица след това председателят на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер заяви, че неговата агенция няма намерение да следва общата забрана на Китай за цифровите активи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн задмина Facebook по пазарна капитализация

Чамат Палихапития е ранен инвеститор в Биткойн, който е купил един милион BTC през 2010 г.

Неговата фирма за рисков капитал, Social Capital, наскоро участва в кръг за финансиране за $7.7 милиона за Sabre Labs, разработчик зад базирания на Solana автоматизиран маркетмейкър Saber.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене