НАЧАЛО Регулации

SEC няма да налага забрани за криптовалути

ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC няма да налага забрани за криптовалути

Гари Генслер, председател на американската Комисия по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че регулаторът няма планове да забранява криптовалутите в САЩ.

SEC няма да забрани крипто


Генслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .


Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Бъд, който отбеляза, че Китай е във "война" срещу криптовалутата от 2013 г. Бъд обърна внимание на забраната на страната за крипто транзакции миналия месец.


По-конкретно, Генслер заяви, че "подходът на САЩ наистина е доста различен" от този на Китай. "Въпросът е как ще приведем сферата на [криптовалутите] в рамките на защитата на инвеститорите и потребителите", каза Генслер по отношение на собствените задължения на SEC. Той също така отбеляза, че други отдели се сблъскват с въпроси, свързани с прането на пари, спазването на данъчните задължения и финансовата стабилност.


Той също така добави, че ограничаването на криптовалутите, за да се направи място за поддържаната от правителството дигитална валута, "ще зависи от Конгреса". Той обясни, че SEC може да работи само с предоставените ѝ правомощия.


SEC на САЩ има исторически регулирани криптовалути, които могат да бъдат класифицирани като ценни книжа, категория, която включва повечето нови токени, които се продават от компании като част от ICO или друго предлагане. SEC счита, че тези активи представляват риск за инвеститорите.


SEC има малък интерес да регулира отдавна установени криптовалути без първична продажба като Биткойн.


Забраните на Китай предизвикваха дискусии


Неотдавнашното решение на Китай да наложи забрана на транзакциите с криптовалути и добив доведе до много дискусии относно това дали подобна политика може да се приложи в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕШансовете за одобрение на Биткойн ETF са високи


На 1-ви октомври, председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл коментира въпроса, като заяви, че "няма намерение" да забранява криптовалутите, въпреки че стабилните монети могат да бъдат подложени на регулации.


Забраните за криптовалути трябва да се разбират с оглед на факта, че повечето правителства са способни само да забранят на бизнесите да работят с криптовалути. Споделената мрежа на Биткойн позволява peer-to-peer транзакции независимо от правителствената политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бразилия иска да увеличи наказанията за крипто престъпления

Бразилският специален комитет към Камарата на депутатите одобри законопроект, който значително затяга санкциите за финансови престъпления, които използват криптовалути като Биткойн (BTC), според офици...
ОКТ. 4, 2021 16:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света