НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн задмина Facebook по пазарна капитализация

ОКТ. 12, 2021 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн задмина Facebook по пазарна капитализация

Последните няколко дни не бяха много позитивни за Facebook. След срива на социалната мрежа, заедно с WhatsApp и Instagram, личното богатство на Марк Зъкърбърг намаля с близо $7 милиарда.

Facebook губи шестата си позиция в класацията по пазарна капитализация


Биткойн, който в днешно време може да се каже, че се възприема почти като синоним на думата криптовалута, задмина Facebook по отношение на пазарната капитализация.


Според Asset Dash, Facebook е изтласкан на седма позиция с нарастването на стойността на Биткойн от над 360% през последната година. За същия период Facebook се повиши само с 22%.


В момента Биткойн още се намира под своя връх от $64,000, който бе достигнат в средата на април 2021 г. Сегашната пазарна капитализация на актива го нарежда преди големи имена като Tesla и JP Morgan.


Повишаването на стойността на Биткойн идва малко след период на спадове и консолидация след забраната в Китай. Доскоро забраната за криптовалути в Китай и последвалите регулаторни усложнения и изискванията за данъчно отчитане в други страни бяха причината една част от инвеститорите да се изплаши, което доведе до моментен спад. Швейцарското правителство обаче одобри първия в страната инвестиционен фонд за криптовалути, помагайки за растежа на криптовалутите.


Биткойн е един от най-добре представящите се активи през последното десетилетие. Сега, когато задмина Facebook през 2021 г., изглежда, че BTC е на правилния път и за това десетилетие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Уол Стрийт могат да получат фючърсен Биткойн ETF в следващите няколко седмици


Facebook, от друга страна, отбеляза спад в стойността от 5% в понеделник, след като три от приложенията на компанията претърпяха прекъсване за повече от шест часа.


Пред Биткойн са Amazon, Google, Saudi Aramco, Microsoft и Apple, която е първата компания в списъка на Asset Dash. Към момента на публикуване Apple има пазарна капитализация от $2.345 трилиона. Докато Биткойн има пазарна капитализация от $1.05 трилиона, Facebook е оценен на $905 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света