НАЧАЛО Регулации

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

Милиардерът инвеститор и главен изпълнителен директор на компанията за рисков капитал Social Capital, Чамат Палихапития, казва, че САЩ вече не могат ефективно да забранят Биткойн и криптовалутите.

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.


“Мисля, че не можете да изтриете стойност от $3 трилион долара от света. Така че тук е, за да остане, и сега е твърде институционализиран. 

Просто има твърде много организирани фондове от капитали, които сега спекулират в цялата тази екосистема.


Днес видях туит. Има фирма, наречена Jump Trading. Това е организация за високочестотна търговия и [споделиха] няколко снимки, на които наеха куп хора, за да започнат лагер за кодене на Solana. [...]


Така че, когато имате хора с високи финанси, които наистина са поверени на това нещо и имате 3 трилиона долара стойност, която ще отиде до 6 трилиона долара и след това ще отиде до 10 трилиона долара, това не може да изчезне.


Ето защо мисля, че Пауъл и Генслер трябваше да споменат някаква форма, [като един вид казват], че ‘няма да забраним тези неща’, защото знаят, че това не е възможно.”


По-рано този месец председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че няма планове да налага забрана на криптовалутите.


По-малко от седмица след това председателят на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер заяви, че неговата агенция няма намерение да следва общата забрана на Китай за цифровите активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн задмина Facebook по пазарна капитализация


Чамат Палихапития е ранен инвеститор в Биткойн, който е купил един милион BTC през 2010 г.


Неговата фирма за рисков капитал, Social Capital, наскоро участва в кръг за финансиране за $7.7 милиона за Sabre Labs, разработчик зад базирания на Solana автоматизиран маркетмейкър Saber.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бразилия иска да увеличи наказанията за крипто престъпления

Бразилският специален комитет към Камарата на депутатите одобри законопроект, който значително затяга санкциите за финансови престъпления, които използват криптовалути като Биткойн (BTC), според офици...
ОКТ. 4, 2021 16:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света