НАЧАЛО Биткойн

Търсенето на Биткойн расте – какво означава това за инвеститорите?

06.02.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Търсенето на Биткойн расте – какво означава това за инвеститорите?

Към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува на цена от $42,900, като пазарната му капитализация надхвърля $843 милиарда.

На фона на тези показатели CryptoQuant проведе анализ, хвърлящ светлина върху няколко фактора, които могат да доведат до недостиг на предлагане на BTC поради засиленото търсене.

Въз основа на анализа, направен от oinonen_t, автор и анализатор в CryptoQuant, скоро може да се наблюдава нарастване на търсенето на BTC.

Основният катализатор зад този очакван скок е предстоящото наполовина намаление, което се очаква да повлияе на процента на емитиране на BTC. Освен това появата на ETF-и също може да допринесе значително.

Анализът предполага:

Наскоро отворените спот Биткойн ETF-и ще създадат среда на потенциален шок в предлагането на Биткойн: приблизително 80% от предлагането в обращение е ликвидно, а повечето инвеститори са на голяма печалба, поради което е по-малко вероятно да продават.

Традиционно увеличаването на търсенето има тенденция да повишава цените. Когато търсенето се увеличава, а предлагането остава постоянно или намалява, стойността на актива обикновено рязко нараства. Това показва, че може да предстои потенциално бичо рали.

Mignolet, анализатор и автор в CryptoQuant, извърши анализ, използвайки двоичния CDD на BTC – метрика, използвана за интерпретиране на движенията на дългосрочните притежатели.

Според анализа 182-дневната пълзяща средна на данните за бинарния CDD предполага началото на бичи тренд, като зеленото поле показва периода, в който данните надхвърлят фазата на натрупване.

Ако тя надхвърли значително този диапазон, вероятно ще започне пълен възходящ ценови цикъл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.