НАЧАЛО Други

Турнир по една от най-популярните игри в света забрани крипто, NFT и AI спонсорства

02.02.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Турнир по една от най-популярните игри в света забрани крипто, NFT и AI спонсорства

Лигата на Overwatch, която преди това беше под ръководството на Activision Blizzard, се сблъска с предизвикателства миналата година, което доведе до прекратяването ѝ.

Въпреки това около Overwatch 2 се появява нова състезателна лига – Overwatch Champions Series. Интересно е, че тази лига, управлявана от ESL FACEIT Group, е възприела уникален подход, като е приела антикрипто позиция.

Наскоро представеният официален правилник на лигата включва ограничения за спонсорите на отборите. По-специално, на участващите отбори е забранено да имат спонсори, свързани с “криптовалути и борси за криптовалути”, заедно с ограничения върху NFT и “изкуствен интелект/машинно обучение”. Тези ограничения бяха разкрити за първи път от Джеймс Фъдж, редактор в The Esports Advocate.

През последните години секторите на еSports и криптовалутите станаха свидетели на значително преплитане, като крипто компаниите предоставиха значителни спонсорства на отбори и лиги. FTX, например, си осигури големи сделки, включително 10-годишно споразумение за права на имената на стойност $210 милиона с Team SoloMid (TSM) и седемгодишен договор за спонсорство с Riot Games за League of Legends Championship Series (LCS), оценен на близо $100 милиона.

След фалита на FTX в края на 2022 г. обаче подобни изгодни партньорства станаха по-рядко срещани. Този спад може да се дължи на намалените разходи за криптовалути на фона на трайния спад на пазара през цялата 2023 г. Освен това той може да показва предпазлив подход от страна на организациите за еспорт, въпреки икономическите предизвикателства в игралната индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.