НАЧАЛО Други

Цифровата валута на централна банка не е по-добра от съществуващата инфраструктура

юни 1, 2018 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цифровата валута на централна банка не е по-добра от съществуващата инфраструктура

Причината за това е наличието на вече ефективна платежна инфраструктура, съобщи правителствено прес-съобщение, публикувано вчера на 30-ти май.

Понастоящем Хонконг няма да издава CBDC (централна банкова цифрова валута).

Джоузеф Чан, действащ секретар на финансовите служби и министерството на финансите в законодателния съвет, каза в отговор на въпроси, свързани както с Китайската народна банка (PBoC), така и с паричния орган на Хонконг (HKMA), че те нямат „план за издаване на CBDC на този етап„.

Според Чан, Комитетът по плащанията и пазарните инфраструктури (CPMI) – съставен от членове на PBoC и HKMA – и Комитета за пазари (MC) на Банката за международни разплащания, сътрудничи на проучване на ефекта от CBDC. Техният неотдавнашен доклад установява, че „предложените понастоящем реализации на CBDC за плащания на едро изглеждат като цяло сходни и далеч по-ясни от съществуващите инфраструктури„:

CBDC, която може да бъде широко достъпна за широката общественост и която служи като алтернативен сигурен, стабилен и удобен платежен инструмент, повдига важни въпроси и предизвикателства, които трябва да бъдат разгледани.

Докладът също така отбелязва, че всички предимства на CBDC могат да бъдат заличени от наличието на ефикасни частни платежни продукти на дребно, което прави CBDC „предмет, който изисква по-нататъшно проучване и повече доказателство за концептуална работа, за да се установи дали е приложима за заявления за плащане“.


В началото на май Финансовите служби и финансовото министерство на Хонконг (FSTB) издадоха свой собствен доклад, в който се установи, че използването на криптовалути няма видимо въздействие върху прането на пари и финансирането на тероризма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене