НАЧАЛО Други

Цифровата валута на централна банка не е по-добра от съществуващата инфраструктура

юни 1, 2018 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цифровата валута на централна банка не е по-добра от съществуващата инфраструктура

Причината за това е наличието на вече ефективна платежна инфраструктура, съобщи правителствено прес-съобщение, публикувано вчера на 30-ти май.

Понастоящем Хонконг няма да издава CBDC (централна банкова цифрова валута).

Джоузеф Чан, действащ секретар на финансовите служби и министерството на финансите в законодателния съвет, каза в отговор на въпроси, свързани както с Китайската народна банка (PBoC), така и с паричния орган на Хонконг (HKMA), че те нямат „план за издаване на CBDC на този етап„.

Според Чан, Комитетът по плащанията и пазарните инфраструктури (CPMI) – съставен от членове на PBoC и HKMA – и Комитета за пазари (MC) на Банката за международни разплащания, сътрудничи на проучване на ефекта от CBDC. Техният неотдавнашен доклад установява, че „предложените понастоящем реализации на CBDC за плащания на едро изглеждат като цяло сходни и далеч по-ясни от съществуващите инфраструктури„:

CBDC, която може да бъде широко достъпна за широката общественост и която служи като алтернативен сигурен, стабилен и удобен платежен инструмент, повдига важни въпроси и предизвикателства, които трябва да бъдат разгледани.

Докладът също така отбелязва, че всички предимства на CBDC могат да бъдат заличени от наличието на ефикасни частни платежни продукти на дребно, което прави CBDC „предмет, който изисква по-нататъшно проучване и повече доказателство за концептуална работа, за да се установи дали е приложима за заявления за плащане“.


В началото на май Финансовите служби и финансовото министерство на Хонконг (FSTB) издадоха свой собствен доклад, в който се установи, че използването на криптовалути няма видимо въздействие върху прането на пари и финансирането на тероризма.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене